Uzman’ından Kurban Bayramı uyarısı: Kahvaltılık yiyin!

Uzman’ından Kurban Bayramı uyarısı: Kahvaltılık yiyin!
Kurban Bayramında sağlıklı beslenilmesi için uzmanlar et tüketimi konusunda uyarıda bulunurken, kronik rahatsızlığı olanların sakatat tüketmemesi gerektiğine dikkat çekildi.

AMİDA HABER - Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan biriminde görev yapan Uzman Diyetisyen Sidar Bezeng, sayılı günlerin kaldığı Kurban Bayramı için et tüketimine dikkat etmeleri uyarısında bulundu.diyarbakir-il-saglik-mudurluk.jpg

Sidar Bezeng, bayramda sabah kahvaltısının sağlık açısından çok önemli olduğunu belirterek, hafif ve rahatsız etmeyen gıdaların tüketilmesi gerektiğini söyledi.

‘Bayram’da kahvaltılık öneriyoruz’

Bezeng Kurban Bayramı’nda et tüketimine yönelik şu uyarılarda bulundu:

“Malumunuz önümüz Kurban Bayramı. Bayramda ülkemizde sabah kahvaltısında bile maalesef et tüketilmekte. Bu konuya dikkat çekmek istiyorum. Biz diyetisyenler olarak Kurban Bayramında hafif bir kahvaltı tavsiye ediyoruz. Yumurta, peynir, salatalık, domates gibi yeşilliği olan hafif kahvaltıları öneriyoruz. Kurban Bayramı dolayısıyla et tüketimimiz çok artmakta. Sağlıklı bireyler için yılın 3-5 günü çok bir önem arz etmeyebilir. Ama özellikle kronik kalp hastalığı, obezite, hipertansiyon, diyabet gibi hastalığı olan insanların bu bayramda da yeme içme konusunda dikkatli olması gerekiyor. Yediğimiz kırmızı etin yanına mutlaka bir salata veya yeşillik tavsiye etmekteyiz. Kırmızı et miktarının çok arttırılmaması konusunda dikkatli olunması gerek. Günde 50 gram etin tüketilmesini öneriyoruz.”

sidar-bezeng.jpg

Etler en az 24 saat dinlendirilmeli

Uzmanlar ayrıca kurban etinin en az 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesini önerirken, kronik rahatsızlığı olan vatandaşların kurban sakatatlarını tüketmemesi gerektiğini dile getirdiler. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.