7’den 70’e herkes yüzme biliyor: 6 yaşında başlıyorlar

7’den 70’e herkes yüzme biliyor: 6 yaşında başlıyorlar
İlçenin hemen yanı başında asırlardır akan Tağar Çayı sayesinde çocuklar henüz 6 yaşındayken yüzme öğrenirken, o yerleşim yerinde yüzme bilmeyen yok.

AMİDA HABER - Dersim’in Çemişgezek ilçe merkezine yaklaşık 500 metre uzaklıkta yüzyıllardır akan Tağar Çayı, ilçenin doğasına hem güzellik katıyor hem de yazın serinlemek için ideal bir yüzme alanı olarak katkı sunuyor.

Tağar Çayı boyunca oluşan doğal göletlerde serinlemek için çok küçük yaşta suya giren çocuklar, ailelerinin kontrolünde 6-7 yaşlarında yüzmeyi öğrenerek suya dalmaya başlıyor.

Eğitim seviyesinin yüksek olduğu ilçede, çocukların fiziksel gelişiminin yanı sıra, özgüven kazanımlarında da fayda sağlayacağı düşüncesiyle ebeveynler çocuklarını periyodik olarak Tağar Çayında yüzmelerine fırsat tanıyor.

‘Havalar ısınınca Tağar Çayına geliyoruz’

dersim-yuzme-cocuk.jpg

İlçedeki insanların yüzmeyi 6 yaşında öğrendiğini söyleyen Arel Saran, "Ben 12 yaşındayım. Yaz aylarını Çemişgezek'te geçirmeyi çok seviyorum. Genellikle çoğu çocuk 6 yaşından sonra burada yüzmeyi öğreniyor. Belki büyük kentlerde olsaydım bu kadar hızlı yüzmeyi öğrenemezdim. Havalar çok ısınınca serinlemek için Tağar Çayına geliyoruz.’’ dedi.

'Tatil yerlerinde böyle imkanlar yok'

dersim-yuzme-cocukee.jpg

12 yaşındaki bir başka çocuk Yiğit Saran da, “Mesela buraya dışarıdan gelenler oluyor. Çocuklar bir bakıyoruz yüzmeyi bilmiyor. Bizden çok daha büyük. Çocuk gelmiş İstanbul'dan kollukla falan yüzüyor. Ama biz öyle değiliz işte. Ben daha önce tatil yerlerine de gittim. Böyle imkanlar hiç olmuyordu. Hiç arkadaşım da olmuyordu. Burada hem iyi dostluklar kuruyorum. Birlikte oyunlar oynuyoruz. Burası çok eğlenceli geçiyor bizim için’’ şeklinde konuştu.

‘Bütün arkadaşlarımız yüzme biliyor’

dersim-yuzme-cocukaaa.jpg

Herkesi Çemişgezek ilçesine davet eden Deniz Hasan Bilgiç da, "Yazın insanlar burada çoğunlukla balık avlıyor. Balıkların tadını beğeniyorlar. Buraya turistler yoğunlukla geliyorlar. Arkadaşlarımızla su içinde çoğunlukla oyunlar oynuyoruz. Bütün arkadaşlarımız da yüzmeyi biliyor. Burada çocuklar 6 yaşından önce yüzmeyi öğrenmeye başlıyorlar. Çemişgezek ilçemizde hemen hemen yüzmeyi bilmeyen kişi yoktur.” dedi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.