81 yaşındaki Amerikalı misafir Diyarbakır'a hayran kaldı

81 yaşındaki Amerikalı misafir Diyarbakır'a hayran kaldı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

ABD’nin Kaliforniya eyaletinden gelen 81 yaşındaki kadın turist Diyarbakır Ulu Cami'ye hayran kaldı.

AMİDA HABER - Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinden gelen 81 yaşındaki kadın turist, İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Cami'ye hayran kaldı.

Ulu Cami rehberi Yaser Aydın'dan bilgiler aldıktan Ulu Cami’yi gezen ABD’li kadın turist, yapıya hayranlığını dile getirdi.

Birkaç gün önce Kaliforniya'dan Diyarbakır Ulu Cami'ye ziyarete gelen bir hanımefendiyi ağırladıklarını söyleyen Aydın, “Camiyi anlattık, İslami materyaller hediye ettik. Onunla ilginç diyalogumuz oldu. Hanımefendi 81 yaşında olduğunu söyledi. Hatta yaşı ilgimi çekmişti. Bu yaşta seyahat sizi zorlamıyor mu? 12-13 saat gelme, ardından İstanbul'dan uçakla Diyarbakır'a derken bayağı bir yorucu oluyor. Üstüne bir de GAP turunu eklemek bu yaşta. Hanımefendinin renkli bir kişiliği vardı” diye konuştu.

diyarbakir-turistee.jpg

Nemrut Dağı’na da çıkmış

Günde 6 mil yürüdüğünü (9 kilometre), Nemrut Dağı'na çıktığını söyleyen ABD’li turist, birçok müzeyi gün içerisinde gezdiğine değindi.

Aydın, “Cami ile alakalı tarihi bilgilendirmelerden sonra, caminin harika olduğunu, mimarisi onu cezbetmişti. Ulu Cami'de bu yaşlarda ziyaretçi çok nadir ağırlıyoruz. Bu aylarda gelen gruplara baktığımızda Almanya, İtalya, Fransa ya da Hollanda'dan gelenlere baktığımızda genel de emekli kesimini ağırlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.