DEDAŞ, Diyarbakır’da bazı camilerin elektriklerini kesti

DEDAŞ, Diyarbakır’da bazı camilerin elektriklerini kesti
DEDAŞ, Diyarbakır’da faturasını ödeyemeyen bazı camilerin elektriklerini kesti. Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, faturaların ibadet önünde engel teşkil ettiğini söyleyerek, DEDAŞ’a tepki gösterdi.

AMİDA HABER- Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamları camileri de etkilemeye başladı. Dicle Elektrik (DEDAŞ), Diyarbakır’daki faturasını ödeyemeyen bazı camilerin elektriklerini kesti. Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen konuyla ilgili açıklama yaptı.

Bu alanlar korunmalı

Evsen açıklamasında, “Camiler Allah’ın evleri Kabe’nin birer şubesidir. Camiler ülkemizin birliğinin teminatı, kardeşliğimizin pekiştiği alanlardır. İnsanlar camilerde ibadet ederken huşu ve huzur bulmak isterler. İnsanların huzur bulduğu alanların korunması, kollanması, giderlerinin verdiği vergilerden karşılanmasını isterler.

İnsanların ibadetleri aksamakta

Ülkemizdeki camilerin tamamı halkımızın özverisiyle, cebinden ve gönlünden verdikleriyle inşa edilmişlerdir. Masrafları da genel manada vatandaşlar tarafından karşılanmaktadır. Son dönemlerde elektrik fiyatlarındaki aşırı yükselişler, halkın alım ve harcama gücünün düşmesi camilerin çeşitli faturalarının ödenmesini zorlaştırmaktadır. İnsanlar ibadet ettikleri camilerin faturalarına yardım edemedikleri için ibadetlerini dahi aksatmak durumunda kalmaktadırlar.

Camiler faturalarını ödeyemiyor

Bir yasal düzenleme ile cami elektrikleri; aydınlatma ve ısıtma-soğutma olarak ayrılmıştı. Müteaddid defalar bunun yanlış olduğunu belirttik. Lakin Din Görevlilerimiz cemaatinde desteğiyle bir şekilde faturaları ödediler. Artık faturaları ödeyemeyen camiler zamanına geldik. Artık cami elektrik faturaları ödenemiyor. Ödenemeyen faturalar nedeniyle Camilerin elektrikleri kesilmeye başlandı. Cemaat karanlığa mahkûm edildi. İbadetler aksadı, aksayacak. Buna kimsenin tahammülü yok. Hükümet ve ilgili kurumlar mağduriyet yaratmamalı bilakis mağduriyet gidermelidirler.

Merkezi bütçeden karşılansın

Camilerin tüm ısıtma ve soğutma giderleri ( Elektrik, Doğalgaz) merkezi idare bütçesinden karşılanarak bu tür durumlarla ilgili cemaat mağduriyetleri giderilmelidir. Hükümet konu ile ilgili acilen bir yasal çalışma başlatmalı, İlgili kurumlar da kestikleri elektrikleri bir an önce açarak mağduriyetlerin önüne geçmelidirler. Halkın İbadet özgürlüğünün önündeki fatura engeli bir an önce kaldırılmalıdır” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.