Diyarbakır Valisi’nden hafif raylı sistem çıkışı: Projeyi hiç rafa kaldırmadık

Diyarbakır Valisi’nden hafif raylı sistem çıkışı: Projeyi hiç rafa kaldırmadık

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, vatandaşların uzun yıllardır beklediği ve kent trafiğini rahatlatacak hafif raylı sistem projesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. AK Partili Başkanı projenin rafa kaldırıldığını açıklamıştı.

AMİDA HABER- Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su kentte görev yapan gazetecilerle bir araya gelerek gazetecilerin sorun ve taleplerini dinledi. Genel Sekreter Abdullah Çiftçi’nin de katıldığı etkinlikte konuşan Vali Su, Diyarbakırlı vatandaşların uzun yılladır beklediği ve kent trafiğini rahatlatacak hafif raylı sistem projesiyle ilgili önemli bir değerlendirmede bulundu.

Proje rafa kaldırılmadı

Bir gazetecinin ‘Hafif raylı sistem projesi neden rafa kaldırıldı’ şeklindeki sorusuna Vali Su, “Bunu kim söylüyor?. Projenin rafa kaldırıldığı falan yok. Hafif raylı sistem projesiyle ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor” yanıtı verdi.

AK Parti İl Başkanı: Projenin hayata geçmesi şuan çok zor

Bu arada geçtiğimiz aylarda açıklama yapan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, Hafif raylı sistem projesi ile ilgili şunları söylemişti: “Projenin ihalesi tamamlanmış, güzergahı bile belirlenmişti. Artık projenin ete kemiğe bürünmüş haliyle ihaleye çıkması ve inşaatın başlaması gerekiyordu. Lakin küresel krizin yarattığı ekonomik hassasiyetlerinden dolayı bir süre ertelemiştik. Ancak seçime 9 ay kala projenin bu aşamada hayata geçmesini şuan çok zor buluyoruz. Şuan için önceliğimiz Diyarbakır ile Batman arasında raybüs seferleri. Bu seferler bir süre önce başlamıştı. Raybüslerin Batman’dan Ergani’ye kadar gitmesini yapabilirsek bu çok güzel olur. Bu bağlantıyı sağladıktan sonra ikinci aşama ise Şehitlik ile Eğitim Araştırma hastanesi güzergahında bu raybüslerin kullanılmasını istiyoruz. 12 duraklı bir sistem düşünülüyor. Bunun üzerinde hem Valimiz, hem büyükşehir belediyesi genel sekreterimiz çalışıyor. Hafif raylı sistem olmazsa bile bu raybüsün şehirde oturtulmasını bekliyoruz” açıklaması yaptı. (Amida Haber-özel)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.