Diyarbakır’da 3 kişilik aile 24 saattir elektriksiz

Diyarbakır’da 3 kişilik aile 24 saattir elektriksiz

Diyarbakır’da “kaçak elektrik” cezası kesilen vatandaşın açtığı davada, mahkeme cezanın yüzde 15’inin ödenmesi ve enerjinin açılması kararı verdi. Maddi sıkıntılardan dolayı mahkemenin istediği parayı da ödeyemeyen 3 kişilik aile, 24 saattir elektriksiz.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ın Sur İlçesi Dabanoğlu Mahallesinde yaşayan Mehmet Doğan’a, 3 ay önce Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş ekipleri “kaçak elektrik” kullandığı gerekçesiyle 39 bin 598 TL para cezası kesti. Kaçak elektrik kullanmadığını belirten Doğan, Diyarbakır Nöbetçi Tüketici Mahkemesi’ne dava açtı.

sur-memet-dogan.jpeg

‘Doğalgaz ile ısınıyorum’

Doğan, dava dilekçesinde eşi ve çocuğu ile birlikte evde 3 kişi yaşadıklarını, doğalgaz ile ısındıklarını, her ay ortalama 200 lira elektrik faturası ödediklerini belirterek, kaçak kullandığı iddialarının doğru olmadığını ifade etti. Doğan, evine gelen DEDAŞ ekiplerinin “kaçak kullanımdan” bahsetmediğini belirterek, “Elektrik sayacının bulunduğu yere daha önce de kaçak elektrik ekipleri gelmiştir. Ancak herhangi bir kaçak tespiti yapmamıştır. Kaçak tespiti için gelen ekipler sayaç ile evimin içindeki prizi ve elektrik geçen buatları kontrol etmeden tarafıma kaçak cezası kesmiştir” dedi.

Mahkeme ara karar verdi

Diyarbakır Nöbetçi Tüketici Mahkemesi, 19 Aralık’ta ((dün) ara karar vererek, tedbir uygulanmasını istedi. Mahkeme, Mehmet Doğan’a kesilen 39 bin 598 TL’lik cezanın yüzde 15’ini ödemesi durumunda, evine enerji verilmesine karar verdi. Mahkeme, Mehmet Doğan’ın kaçak elektrik kullanıp kullanılmadığının tespiti için bilirkişi incelemesi talep etti.

‘Ödeyemiyorum’

Mahkemenin hükmettiği 5 bin 900 TL’yi de ödeyemeyeceğini belirten Mehmet Doğan’ın evinin elektriği dün sabah saat 09.00’da kesildi. 24 saattir evinde elektrik olmadığını belirten Doğan, “Ödeyecek durumum yok. Üstelik kaçak da kullanmıyorum. Her ay faturalarımı düzenli ödüyorum. Evde elektrik olmadığı için komşuların yardımı ile ihtiyaçlarımızı gideriyoruz” dedi.

(Amida Haber-Özel)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.