Diyarbakır’da 9 bin nüfuslu mahallede altyapı yok: Kanalizasyon açıkta

Diyarbakır’da 9  bin nüfuslu mahallede altyapı yok: Kanalizasyon açıkta
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Sur İlçesine bağlı Dicle (Bağıvar/Kabi) Mahallesi’ni ziyaret etti, sorunları dinledi.

AMİDA HABER- HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Sur ilçe Başkanı Ercan Şenol ve beraberlerindeki heyet Dicle Mahallesi’ne gitti. Dinç, mahalleliyi dinledikten sonra açıklama yaptı. Mahallenin ortasında kanalizasyon geçtiğini, öğrencilerin bu kanalizasyonun üzerinden atlayarak okula gittiğini belirten Dinç, “Bununla birlikte bu köyün bir tarafına doğalgaz çekilmiş, diğer tarafına ise doğalgaz henüz çekilmemiş. Mahallenin yolları da sıkıntılı durumdadır. Vatandaşlar kendi evlerine gitmek için çamurlu yollarda yürümek zorunda kalıyorlar” dedi.

hudar-par-bagivar.jpg

Yetkililere seslendi

Mahallenin sorunlarının çözümü için yetkililere seslenen Faruk Dinç şunları söyledi: “Siz, aynı mahallede bir pazar varken yanına ekstra bir pazar yaparak kamu malını israf ediyorsunuz. Aynı şekilde festivallerle milyonları da israf ediyorsunuz. Maalesef israf için imkânlar var ama vatandaşa hizmet için imkân yok diyorsunuz. Vatandaş burada kanalizasyon kokusu içinde yaşıyor. Bu mahalleli gece lağımdaki sinekler yüzünden uyuyamıyor. Belediye acilen bu mahalleye hizmet getirmeli. Artık israf değil hizmet yapın. Buradaki sorunlar belediye için büyük bir ayıptır. Kanalizasyon acilen kapatılmalı, yollar düzenlenmeli ve mahallenin diğer yarısına verilen doğalgaz tüm mahalleye verilmeli. Vatandaşların mağduriyetleri bir an önce giderilmelidir.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.