Diyarbakır’da kayyımlar ‘helallik’ istedi!

Diyarbakır’da kayyımlar ‘helallik’ istedi!

Yerel seçimlerde halkın yetkiyi DEM Parti’ye vermesi üzerine, Diyarbakır’da belediyeleri yöneten kayyımlar “helallik turuna” çıktı.

AMİDA HABER- 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni yüzde 64 oy ile aldı. Hazro, Eğil, Çermik ve Çüngüş dışındaki 13 ilçede de DEM Parti birinci parti olarak çıkarak, belediyeyi 5 yıl yönetme yetkisini aldı.

Personelle vedalaşma

kayapinar.jpg

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi dahil, 16 belediye 2 dönemdir kayyım ile yönetiliyordu. Çınar Belediyesi’ne kayyım atanmamıştı. 2019 seçimlerinden sonra Diyarbakır’daki belediyelere atanan kayyımlar, DEM Parti’nin seçimi kazanmasının ardından, “helallik turuna” çıktı. Diyarbakır Büyükşehir, Yenişehir, Bağlar, Kayapınar ve Sur kayyımları, sabah saatlerinde kurumda çalışan personeli ziyaret ederek, helallik istedi.

Diyarbakır’da AK Parti’nin itirazı bekleniyor

Diyarbakır’da 4 belediye alan AK Parti, büyükşehir dahil, 14 belediyede seçim sonuçlarına itiraz etti. İl seçim kurulunun itirazları iki gün içinde sonuçlandırarak, DEM Partili eş başkanlara mazbata vermesi bekleniyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.