Diyarbakır’daki görme engelliler için gezi

Diyarbakır’daki görme engelliler için gezi
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ile Altı Nokta Körler Derneği, kentte bulunan görme engeller için gezi programı düzenledi Gezi kapsamında görme engeliler Van ve Ağrı’da bulunan tarihi mekanları gezdi.

AMİDA HABER- Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Diyarbakır Altı Nokta Körler Derneği işbirliğiyle düzenlenen gezide görme engelli 42 vatandaş, Van ve Ağrı illerinde bulunan tarihi ve kültürel alanları gezdi.

'Moral için bu tür etkinliklere önem veriyoruz'

Yenişehir kaymakamı ve Belediyesi Başkan Vekili Murat Beşikci, “Tüm engelli vatandaşların bizim için çok kıymetli olduğunu ve engelli bireylerin moral ve motivasyonu artırmak için bu tarz etkinliklere de yer verdiklerini belirterek,’’ Belediyemiz tarafından engelli vatandaşlarımız için doğa, tarihi, turistik alanlar, sosyal alanlar ve müzeler gibi birçok yere farklı projeler ve ortak çalışmalar ile geziler düzenlenmektedir. Sosyalleşme imkanı bulan engellilerimizin yüzlerindeki mutluluk bizleri de mutlu etmektedir.’’ şeklinde konuştu

Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Akif Karakaş ise Yenişehir Belediyesinin kendilerine bu imkanı sunan Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci’ye teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.