Diyarbakır’daki tarihi İçkale’nin ücretli hale getirilmesine tepki

Diyarbakır’daki tarihi İçkale’nin ücretli hale getirilmesine tepki

Dünya Müzeler haftasında Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ndeki tarihi İçkale girişlerinin ücretli hale getirilmesine tepki gösterdi.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ndeki tarihi İçkale Müzesi geçtiğimiz hafta ücretli hale getirildi. Müze Müdürlüğü’nün kararıyla girişler 40 lira olarak belirlendi. Dünya Müzeler Haftasında alınan karara Diyarbakırlılar tepki gösterdi.

Amida Haber duyurmuştu

Amida Haber’in konuyu gündeme getirmesi üzerine Diyarbakırlı vatandaşlar müze girişinin ücretli olmasına tepki göstererek, kararın geri alınmasını istedi.

Bu arada Türkiye’nin birçok yerinde ‘Müze Haftası’ nedeniyle müzelere girişler ücretsiz olarak belirlenirken, Diyarbakır’adki İçkale müzesinin sadece bir gün ücretsiz olduğu öğrenildi.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağıydı

İçkale Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca "İçkale Kültür ve Turizm Merkezi Projesi" kapsamında 2005 yılında başlatılan çalışmalarla 24 milyon lira bütçe ile restorasyonu yapılarak, İçkale Müze Kompleksi olarak hizmete girmişti. Diyarbakır'ın ilk yerleşim alanı ve yönetim merkezi olan tarihi mekan, kente gelen turistlerin ilk uğrak yeri durumunda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.