Diyarbakır’ın akciğeri Hevselde kirlilikten geçilmiyor

Diyarbakır’ın akciğeri Hevselde kirlilikten geçilmiyor
Diyarbakır’ın akciğeri konumundaki Hevsel bahçelerindeki kirlilik gün geçtikçe artıyor. Dicle nehri kıyısındaki kirlilik yaban hayatının tehdit ediyor.

AMİDA HABER- Yaşamlarını sürdürmek için Dicle vadisine sığınan çok sayıdaki kuş, bu kirlilikten olumsuz etkileniyor. Hevsel’deki kirliliğini fotoğraflayan Mehmet Masum Süer, özellikle yaz aylarında bu alanda artan insan hareketliliğinin, beraberinde büyük bir çevre kirliliğini getirdiğini söyledi.

'Her taraf çöp içerisinde'

Süer şunları söyledi, “Pikniğe yanlar, eğlenmek için araçlarıyla bu alanda gezinenler maalesef nehre ve nehir kıyısına poşetler, yemek artıkları ve özellikle pet su şişeleri ile her türlü çöplerini maalesef gelişigüzel atıyorlar. Bu durum, alanda yaşayan kuş ve diğer hayvanların beslenme, barınma ve yaşam alanlarına zarar veriyor. Dün, Ongözlü köprü yakınlarında bir gri balıkçıl kuşunun, çoğu pet su şişesi olan çöp ve pislik içinde yaşamak zorunda kalmasını bölgelemek beni çok üzdü.”

'Güzellikler yok ediliyor'

Fotoğrafçı Süer, bazı Diyarbakırlıların ve bölgeye bu doğal güzellikleri görmek için gelenlerin, kendi elleriyle bu güzellikleri kirletmesinin büyük bir çelişki olduğunu ve buna bir anlam veremediğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.