DSİ’nin yarım bıraktığı kanal hastalık saçıyor!

DSİ’nin yarım bıraktığı kanal hastalık saçıyor!
Diyarbakır’ın Silvan İlçesi Bahçelievler ve Kale Mahalleleri arasında geçen üstü açık kanalizasyon suları, hastalıklara davetiye çıkarıyor.

AMİDA HABER- Silvan İlçesi Kale ve Bahçelerievler Mahalleleri arasında geçen üstü açık su kanalına bağlanan kanalizasyonlar kokusu yüzünden vatandaşlar, çocuklarının hastalandığını söyledi.

b67a8a79-302c-4676-b716-f1cac89ad150.jpg

'Belediyeye defalarca başvuru yaptım'

Çocuklarının Hepatit B olduğunu belirten Recep Tekin, evinin yanından geçen üstü açık su kanalı ve kanalizasyonun suları ile yaklaşık 5 yıldan yan yana yaşadıklarını ifade etti. Bahçeli Evler Mahallesi Hastane Caddesinde ikamet eden Tekin şunları söyledi: ““Defalarca belediyeye başvuru yapmama rağmen başvurularım sonuçsuz kaldı. Silvan İlçesi Kale ile Bahçelievler Mahalleleri arasında geçen su kanalı 5 yıl önce Devlet Su İşleri (DSİ) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü tarafından kanal yapıldı. Ancak kanal yarım bırakıldı. Evlerimizin yanına kadar yapılan su kanalına kanalizasyon şebekeleri bağlandı. Burada geçen pis sular yüzünden çocuklarım Hepatit B hastalığına yakalandı. Yakında tüm aile bireyleri bu pis sular yüzünden hasta olacak. Silvan Belediyesine başvuru yaptığımızda belediye sorunun bizden kaynaklı olmadığını söylüyorlar, Kanalizasyonun DİSKİ sorumluluğunda, su kanalının sorumluluğu ise DSİ 10. Bölge Müdürlüğüne ait olduğunu söylüyorlar. Bu memleket bu kadar mı sahipsiz bir memleket ki, bir soruna çözüm olamıyorlar. Yetkililerden soruna bir an önce çözüm bulunmasını istiyorum. “ (İhsan Yılmaz/Özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.