Emeklilere müjde! Şezlong ve şemsiye ücretsiz

Emeklilere müjde! Şezlong ve şemsiye ücretsiz

Kaynak:Haber Merkezi

Aldıkları maaşla geçinemeyen emeklilere daha önce öğrenci yurtları tatil için ücretsiz tahsis edilmiş, uçak ve tren biletlerinde de indirim yapılmıştı.

AMİDA HABER – En düşük emekli maaşının 12.500 liraya çıktığı emekli maaşıyla geçinemeyen emeklilere tepkilere üzerine tatil için öğrenci yurtları tahsis edilmiş, yolculuk ve bilet indirimleri yapılmıştı.

Son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı kararı ile emeklilere sinema biletinde yüzde 30 indirim uygulanacağının açıklanmasının ardından halk plajlarında şemsiye ve şezlongların emekliler için ücretsiz olacağı duyuruldu.

sezlong-semsiyee.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sosyal medya hesabındaki açıklamada, şöyle denildi:

“Emeklilerimiz için yeni bir müjde. Emekliler Yılı kapsamında halk plajlarımızda emeklilerimize özel yeni bir hizmet sunuyoruz. Halihazırda girişleri ücretsiz olan halk plajlarımızda artık şezlong ve şemsiye de emeklilerimize ücretsiz olarak sunulacak.”

2024/04/11/emekli.jpg

Birleşik Metal-İş Sendikası Araştırma Merkezi’nin verilerine göre temmuzda 19 bin 432 lirayı bulan açlık sınırının altında yaşayan milyonlarca emekli tatile gidemezken, birçok temel ihtiyacını da aldığı ücretle karşılayamıyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.