Evden kovulan tam zamanlı gezginin 71’inci durağı Diyarbakır: İyi ki kovuldum!

Evden kovulan tam zamanlı gezginin 71’inci durağı Diyarbakır: İyi ki kovuldum!

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Ailesinin evden kovmasıyla memleketinden 5 yıl önce yola çıkıp 70 şehir ve 7 ülke gezen ‘tam zamanlı gezgin Enes Erdem Yüksel’in 71’inci durağı Diyarbakır oldu.

AMİDA HABER - 5 yıl önce ailesiyle tartıştıktan sonra evden kovulan Enes Erdem Yüksel (25) çalıştığı yerlerde biriktirdiği parayla ekipman alarak yollara düştü. Tam zamanlı gezgin olarak gezmeye başlayan Yüksel 5 yılda 70 şehir 7 ülke gezdi. En son Diyarbakır'da görüldü.

“Türkiye dışında 7 ülke gezdim”

gezgin-enes.jpg

Türkiye içerisinde gezdiği 71’inci şehrin Diyarbakır olduğunu söyleyen Yüksel, “10 şehir kaldı. Bunlara da umarım zamanla giderim. Sırbistan’dan yeni döndüm. Sırbistan’dan dönünce Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin’i gezmemiştim. Üç gün önce Şanlıurfa’daydım. Dün buraya geldim, burayı geziyorum. Türkiye dışında 7 ülke gezdim. Otostopla gidemeyeceğim yerlerde uçakla gidip oraların bölgelerini, köylerini otostopla gezdim. Gürcistan ile başladım; Gürcistan’ı 1 buçuk, 2 ay gezdim. Türkiye gelip Doğubayazıt üzerinden İran’a geçtim. 87 gün durdum, 45’ten fazla şehre girdim. Kosova’ya gittim, eski Osmanlı şehirlerini gezdim. Ardından Makedonya, Arnavutluk’a geçtim. Arnavut’un harikası bir doğası vardı orayı gezdim. Karadağ’da 1 buçuk, 2 ay çalıştım. Orada da güzel yer edindim” şeklinde konuştu.

'Neresi serin ve ılıksa oraya gidiyorum'gezgin-455.jpg

Akdeniz bölgesiyle yolculuğa başladığını, 5 yıldır Türkiye’yi gezdiğini söyleyen Yüksel, Kahramanmaraş’tan başladığı yolculuğunu şu ifadelerle anlattı:

gezgin-434.jpg

“Memleketimden, yayla köyümden otostopla Adana, Osmaniye üzerinden Mersin. İlk defa Mersin’de Akdeniz’i gördüm. O gün, bunu yapmam gerektiğini, devam etmem gerektiğini anladım. Hiç yaşamadığım bir şeyi yaşadım. Çok mutlu oldum. Yıllarca yaşamadığım şeyleri birkaç ay içerisinde yaşayınca, yaşanılması gereken hayatın bu olduğunu anladım. 5 yıldır neresi daha ılıksa, serinse oraya gidiyorum. Hayatta kalabileceğim ekipmanlarım yanımda. Çok şükür geziyorum, görüyorum, yeni insanlarla tanışıyorum”.

“İyi ki kovdular diyecek şeyler yaşadım”

enes-gezgin.jpg

Paraya ihtiyacı olmadığını aktaran Yüksel, “Yolu otostopla sağlıyorum. Otostopla birisi beni aldığı zaman düşük bir ihtimalde olsa kalma yerini de sağlıyorum. Çoğunlukla karnımı da doyuruyorum. Biriktirdiğim parayla ekipmanımı aldım. Sırtımda uyku tulum, hamak, kalacak malzeme alıyorum. 5 yıldır yoldayım, neyin yük olup neyin yük olmadığını biliyorum. Tam zamanlı bir gezginim. Ailem için çok çabaladım, ne dediyseler yapmaya çalıştım. Ama gençtim, yapamadığım şeyler oldu. Tartıştığımızda küçük şeyleri büyüttüler, evden kovdular. İyi ki kovdular diyecek şeyler yaşadım” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.