Kamu Emekçileri: İhraç edilen arkadaşlarımız görevine iade edilsin

Kamu Emekçileri: İhraç edilen arkadaşlarımız görevine iade edilsin
OHAL komisyonunun lağvedilmesi çağrısında bulunan HABER-SEN Diyarbakır Şube Sekteri Yılmaz Tekin, “İhraç edilen tüm arkadaşlarımız haklarıyla birlikte görev iade edilmeli” dedi.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) iptal edilmesi ve kamu kurumlarında ihraçlara olanak sağlayan 375 Sayılı KHK’ye eklenen geçici 35’inci maddenin kaldırılmasına ilişkin bir kez daha Yenişehir ilçesinde bulunan Hazal Park’ta açıklama yaptı.

İhraç edilen arkadaşlarımız haklarıyla birlikte göreve iade edilmeli

Açıklamayı okuyan Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) Diyarbakır Şubesi Sekreteri Yılmaz Tekin, OHAL komisyonlarının kaldırılması gerektiğini söyledi. Yaşananların hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu dile getiren Tekin, “Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, etkin olmayan, denetlenemeyen, kendisini anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir. Haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm arkadaşlarımızın dosyaları herhangi bir ceza verilmeden sonuçlandırılmalı ve bugüne kadar ihraç edilen tüm arkadaşlarımız bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmelidirler” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.