Vahim iddia: Sokak hayvanları uyuz oldu

Vahim iddia: Sokak hayvanları uyuz oldu
Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİYAHKO) Diyarbakır il temsilcisi Pınar Göktaş, Dicle İlçesindeki bazı sokak hayvanlarının uyuz olduğunu iddia etti.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da sokak hayvanları için çalışmalar yapan KİYAHKO temsilcisi Pınar Göktaş, vatandaşların ihbarı üzerine Dicle İlçesi’nde incelemelerde bulundu. Amida Haber'e konuşan Göktaş, İlçedeki sokak hayvanların perişan bir durumda olduğunu dile getirdi.

'Barınak için görüşmeler yaptım'

Birçok ilçede hayvan barınaklarının olmadığını belirten Göktaş, uzun süredir bu yönlü çalışmalar yaptığını söyledi. İlçe kaymakamları ve belediye başkanlarıyla sorunun çözümü için görüştüğünü kaydeden Göktaş, “Sokak hayvanları için barınak ve mama yerleri yapmaları için, Çermik, Silvan ve Eğil İlçe’lerinde görüşmeler yaptım. Benzer şekilde Dicle İlçesi içinde uğraşıyorum. Ancak İlçe kaymakamı ve belediye başkanının bahaneleri ile karşılaştım. Kaymakam ve Belediye başkanı ‘devletin hayvanlar için bir ödeneğinin bulunmadığını’ söylediler. Oysaki 5199 sayılı kanunun da bu durumun tersi söyleniyor. Büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu yetmiş beş bini aşan belediyeler 31/12/2022, diğer belediyeler ise 31/12/2024 tarihine kadar ek 1 inci maddenin birinci fıkrasında belirtilen hayvan bakımevlerini kurmakla yükümlüdür” ifadelerini kullandı.

pinar-goktas.jpg

‘Hayvanlar güçsüz’

Kendi imkanlarıyla zaman zaman Dicle İlçesine giderek sokak hayvanlarına mama ve yiyecek götürdüğünü belirten Göktaş, “İlçe halkı çoğu kez beni belediye çalışanı zannedip azarlamaya başladılar. Vatandaşlar ‘sokak hayvanlarına bakılmadığın, hayvanların güçsüz kaldığını, uyuz olduklarını, hastalandıklarını ve aç kalınca vatandaşın beslediği tavuk ve keçisine saldırdığını ilettiler” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.