Salih KAPLANER

Salih KAPLANER

YAPAY ZEKÂ NEREYE İLERLİYOR?

YAPAY ZEKÂ NEREYE İLERLİYOR?

YAPAY ZEKÂ NEREYE İLERLİYOR?

Yapay zekâ ya da kısaca YZ, insanlar da dahil olmak üzere hayvanlar tarafından, doğal zekânın aksine makineler tarafından görüntülenen zekâ çeşididir. İlk ve ikinci kategoriler arasındaki ayrım genellikle seçilen kısaltmayla ortaya çıkar.

"Yapay zekâ insanlar gibi düşünebilen yazılım temelli bir olaydır.  Bir insan farklı nesneleri nasıl tanıyor ve öğrenebiliyorsa yapay zekanın da aynı şekilde öğrenmesi sağlanıyor. Bir nesneyi yapay zekaya gösterip ne olduğu tanımlanıyor. Ancak bunun gibi pek çok örnek ile pekiştiriyor. Örneğin bir kalem gösterildiğinde kalemleri tanıması mümkün değildir. Ancak yüzlerce binlerce kalem gösterildiğinde artık kalemi tanır ve ne olduğunu öğrenir. İnsan da böyledir."

Hızla gelişen dünyamızdayapay zekadan korkacak bir şey olduğunu düşünmüyorum ama bugünkü pek çok şeyin yarın farklılaşarak değişebileceğini tahmin ediyorum…

Yapay zeka  yüzünden gelecekte pek çok insanın işsiz kalıp kalmayacağı bir muamma. Ama işsiz kalmamak için teknolojiye ayak uydurmak ve gelişmeleri de takip etmek gerekir elbette.

Dünya gelişmeleri, iş olanaklarının değişmesinin yanı sıra hayat düzeninin de değişiyor olmasının beraberinde getirdiği teknolojik gelişmeler gelecekte birçok iş gücünde ciddi anlamda yer kaplayacaktır.

İnsanlarımızın arasında  yapay zekâ çok akıllı, insan beyninden daha iyi çalışabilen, tahmin edebilen bir bilgisayar olarak görülüyor ama unutulmamalıdır ki yapay zekayı ortaya çıkaran da aslında  bizim gibi bir insandır. Ve yapay zekâ insana benzetilmeye çalışılıyor zaten. İnsan gibi düşünebilmeye, karar vermeye, tahmin etmeye çabalayan bir dil. Yani insan olabilme özelliğinden biraz uzaktır.

Yapay zekâ pek çok işi kolaylaştırmakta. Pek çok alanda ise yardımcı olarak kullanılmaktadır. Evlerde , eğitimde  okulda yardımcı bir araç, yapay zekanın birçok alana girdi... İnsan hayatına olumlu anlamda etkisi büyük."  Kalın Sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Salih KAPLANER Arşivi