Batman'da anız yakanlar cezalandırılacak

Batman'da anız yakanlar cezalandırılacak
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, il genelinde anız yakmanın ciddi cezaları beraberinde getireceği duyuruldu.

AMİDA HABER - Batman’da yapılan açıklamada anız yakmanın toprak üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yapılan açıklamada, bu eylemin fiziksel, kimyasal ve biyolojik dengeyi bozduğu ve tarımsal üretimde kalite düşüşüne neden olduğu belirtildi.

İl sınırları içerisinde anız yakanlara dekar başına 1933 lira 95 kuruş para cezası uygulanacağı ve 5 yıl tarımsal desteklemelerden men edileceği duyuruldu.

Anız yakmanın çevre, toplum sağlığı, kamu düzeni ve güvenliği ile kamu mallarına zarar verdiği ifade edilen açıklamada, bu nedenle Batman'da anız yakmanın yasaklandığı vurgulandı. Ayrıca, anız yangınlarının çıkaracağı zehirli dumanların solunan havayı kirlettiği ve astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarını tetiklediği aktarıldı.

aniz-yangini.jpg

‘Anız yakmanın dinimizde yeri yoktur’

Yapılan açıklamada, “Ayrıca telefon ve elektrik direkleri, etraftaki yerleşim bölgeleri zarar görmektedir. Anız artıkları ile beslenen yaban hayvanları ölmekte, hava kirlenmekte, meydana gelen duman nedeniyle zaman zaman karayollarında görüş azalmakta ve trafik kazaları ile can ve mal kayıpları yaşanabilmektedir. Tüm bunlarla birlikte anız yakmanın dinimizde de yeri yoktur. Anız yakarak yok edilen her canlının, Allah katında hesabının sorulacağının unutulmaması gerekir" denildi.

Açıklamanın, anız yakmanın getirdiği zararların önlenmesi ve toplumsal bilinci artırmak amacıyla yapıldığı bildirildi. Tarım ve çevre konularında duyarlılık oluşturmak ve bu tür uygulamaların önüne geçmek için ileriye dönük tedbirler alındığı vurgulandı. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.