Çay demlerken çıkan yangın büyüdü: Çevre illerden destek istendi

Çay demlerken çıkan yangın büyüdü: Çevre illerden destek istendi
Gece saatlerinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangını devam ediyor. Arazi şartlarından dolayı güçlükle müdahale edilen yangını söndürmek için çevre illerden de destek istendi.

AMİDA HABER - Adıyaman’ın Gerger ilçesinde önceki gün çobanların çay demlemek için yaktıkları ateş ile otluk alanda çıktığı iddia edilen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede ormana sıçrayarak hızla büyüdü.

Ormanlık alanda yayılan yangın gece saatlerinde bölgeye gönderilen çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesiyle söndürülmüştü. Ancak yangının rüzgarla birlikte bir süre sonra yeniden başlaması ekipleri tekrar harekete geçirdi.

Havadan ve karadan müdahale devam ediyor

adiyaman-orman-yanginii.jpg

Gerger ilçesine bağlı Nakışlı, Saraycık, Ağaçlı ve Çifthisar-Güngörmüş arasındaki ormanlık alanda söndürülen yangının yeniden başlaması sonucu hem karadan hem de havadan müdahale edilmeye başlandı.

Orman Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığına ait 2 adet yangın söndürme helikopteri, STK’lara bağlı arama kurtarma ekipleri ve itfaiye ekiplerinin yangına müdahaleleri devam ediyor.

adiyaman-orman-yanginiii.jpg

Arazi şartları nedeniyle karadan itfaiye araçlarının yangına müdahalesi güçlükle yürütülürken, çevre illerden de itfaiye desteğinin gönderildiği belirtildi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.