Kayyım içeri almadı: Meclis üyelerine polis engeli

Kayyım içeri almadı: Meclis üyelerine polis engeli
İçişleri Bakanlığı kararıyla 3 Haziran'da kayyım atanan Hakkari Belediyesi'ne giden 31 Mart seçimlerinde seçilen DEM Partili belediye meclis üyeleri, polis tarafından engellendi.

AMİDA HABER – DEM Partili Hakkari Belediye meclis üyeleri, Temmuz ayı meclis toplantılarının gündemini oluşturmak üzere bugün belediye binasına gitti. Belediyenin giriş kapısında polis engeliyle karşılaşan meclis üyeleri belediye binasına alınmadı.

Belediye hizmet binası kapısında engellenen meclis üyelerine polis, “Biz şimdi sorduk, belediye meclisi toplanmayacakmış. İçeride özel ve kişisel fatura ödeme gibi işlemleriniz var ise geçebilirsiniz” dedi.

Meclis toplantısının alınmamasına karşı özel kalem ile görüşme talebinde bulunan meclis üyelerine polis, “Özel kalem şu an müsait değil. Görüşme durumununuz yok” ifadeleriyle reddetti.

2024/06/03/hakkari-polis.jpg

DEM’li Belediye Meclis üyeleri de bu engelleme durumuna ilişkin içeriye geçerek tutanak tuttu.

Ne olmuştu?

3 Haziran tarihinde İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ı 10 hakkında 10 yıldır süren bir dava gerekçesiyle görevden uzaklaştırdı. Aynı gün İçişleri Bakanlığı kararıyla Hakkari Valisi Akış’ın yerine kayyım olarak atandı. Akış daha sonra mahkeme duruşmasında 19 yıl 6 ay hapis cezası verilerek tutuklandı.

DEM Parti'den belediye meclis üyeliğine seçilen isimler ise 7 Haziran’da belediye binası dışında yaptıkları toplantıyla kayyım yönetimini reddederek Hakkari Belediye Eş Başkanı olarak Viyan Tekçe’yi vekil olarak seçti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.