DİSKİ temiz ve güvenli içme suyu için çalışma başlattı

DİSKİ temiz ve güvenli içme suyu için çalışma başlattı
Diyarbakır genelinde yaz aylarında kesintilerin önüne geçmek ve sağlıklı su temini için su depolarının mekanik ekipmanlarında bakım onarım çalışması başlatıldı.

AMİDA HABER - Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, kent genelinde yaz aylarında yaşanabilecek kesintileri en aza indirmek ve olası arızalara hızlıca müdahale edebilmek için su depolarında bakım onarım çalışmaları başlattı.

diski-su-belediyeee.jpg

Kayapınar ilçesi Mezopotamya Mahallesi’nde yer alan içme suyu deposu, terfi merkezi ve yüksek kotlarda bulunan depoları besleyen hatlarda içme suyu sorunu yaşanmaması için başlatılan çalışmada, depo içerisindeki vinçlerin halat fren ve elektrik sistemi onarılarak depolar güvenlik uyarı sistemi ile kullanıma hazır hale getiriliyor.

diski-su-belediye1.jpg

Çalışmalar 2 İstasyon ve 4 su deposunda sürüyor

DİSKİ ekipleri çalışma kapsamında Dicle Barajı ve Acil Durumlar Pompa İstasyonu ile Arıtma, Bağıvar, TOKİ ile Talaytepe TOKİ su depolarında da vinçlerin kancalarını, halat-fren sitemlerini ve elektrik panolarını yenilmeye başladı. (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.