Diyarbakır’da hasat yangınlarına karşı uyarı!

Diyarbakır’da hasat yangınlarına karşı uyarı!
Diyarbakır’ın önemli tarım bölgelerinden biri olan Bismil İlçesi’nde tarım yangınlarına karşı uyarı yapıldı.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Bismil İtfaiye Amirliğine atadığı Yakup Astekin, Bismil Belediye Eşbaşkanı Mizgin Ekin’i makamında ziyaret etti. İtfaiye alanında uzun yıllardır çalıştığını belirten Bismil itfaiye Amiri Yakup Astekin, hasat mevsimin yaklaşmasıyla birlikte her türlü olumsuzluğa karşı gerekli tedbir ve hazırlıklarının yapıldığını açıkladı.

Vatandaşlara çağrı!

Hasat mevsiminin yaklaştığını belirten Bismil Belediye Eşbaşkanı Mizgin Ekin, “İlçemizde ağırlıkta buğday, arpa ve mercimek ekimi gerçekleştirilmektedir. Bismil İtfaiye Amirliği ilçemize bağılı 112 köy ve 90 mezraya olmak üzere geniş bir alana hizmet etmektedir. Hasat mevsimin yaklaşmasıyla birlikte, olası bir yangın çiftçimizin bir yıllık emeğinin kül olması demektir. Bu anlamda özellikle hasat mevsimin yaklaştığı bu günlerde tedbir ve hazırlıklarımızı en üst düzeyde tutmamız gerekmektedir. Biz Bismil Belediyesi olarak Bismil İtfaiye Amirliğine gereken tüm katkı ve desteği vermeye hazırız” dedi.

Her yıl buğday, arpa ve mercimek gibi mahsullerde çıkan yangınların başlıca sebeplerin başında sigara izmariti geldiği belirtilirken, yurttaşlara yere sigara izmariti atmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.