Diyarbakır’da konuşan Sarıgül: Kürt sorunu vardır

Diyarbakır’da konuşan Sarıgül: Kürt sorunu vardır
Diyarbakır’da konuşan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, AYM’nin HDP kararını eleştirdi. Kürt meselesine dair de konuşan Sarıgül, “Kürt vatandaşlarım sorun var diyorsa sorun vardır” dedi.

AMİDA HABER- Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Güneydoğu Anadolu Bölge toplantısı için Diyarbakır’a geldi. Bir otelin kongre salonunda düzenlenen etkinliğe, Batman, Şanlıurfa, Sirit, Bitlis, Gaziantep, Kilis, Malatya, Elazığ, Muş, Adıyaman ve Şırnak İl başkanları katıldı.

sarigul-yeni.jpg

Türk-Kürt kardeştir

ABD ve Avrupa Birliğine üye ülkeleri eleştiren Sarıgül, “Ayıdan post, ABD’den dost olmaz. İç sorunlarımızı kendimiz çözeceğiz. Kürt sorununu çözecek olan Türk ve Kürt kardeşlerimdir. Diyarbakır’dan diyorum ki, Türk ve Kürt kardeşlerim kardeştir, ABD kalleştir. Kürt sorunu yok demekle mesele hal olmuyor. Kürt vatandaşlarım sorun var diyorsa sorun vardır” dedi.

AYM kararına tepki

AYM’nin HDP kararını eleştiren Sarıgül, “HDP’yi kapatmak istiyorlar. Biz parti kapatmalarına karşıyız. HDP dediğiniz bir dükkan değil ki canınız istediğinde kapatıyorsunuz. HDP 6 milyon seçmenin oyunu alan bir parti. Seçmenle savaş olmaz. Parti kapatmayı doğru bulmuyoruz” şeklinde konuştu.

‘Kayyumları doğru bulmuyoruz’

Bölgedeki kayyum uygulamalarını da eleştiren Sarıgül, “Kayyum atamalarını da doğru bulmuyoruz. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ü hangi mantıkla görevden alırsınız. Ahmet Türk’ü çok iyi tanıyorum.

Sarıgül buradaki konuşmasının ardından tarihi Sur İlçesi’ne geçerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.