Diyarbakır’ın o hastanesindeki kadınlar isyan etti! Dilekçe verdi!

Diyarbakır’ın o hastanesindeki kadınlar isyan etti! Dilekçe verdi!
Diyarbakır Lice Halis Toprak Devlet Hastanesi temizlik personeli, kadınlara ağır iş yaptıran personel şefinin kendilerine mobbing uyguladığını belirterek, şikayetçi oldu. Başhekimlik, sorunun çözümü için gereğinin yapılacağını açıkladı.

AMİDA HABER - Diyarbakır Lice Halis Toprak Devlet Hastanesi’nin kadın çalışanları, hastanede yaşandığını dile getirdikleri haksızlıklar nedeniyle isyan etti. Kimliklerinin gizli tutulmasını isteyen kadın personeller, temizlik şefinin kendilerine yaptığı mobbing iddialarına ilişkin başhekimliğe dilekçe verdi.

‘Şef arkadaşlarımıza cephe almamızı istiyor’

lice-devlet-hastanesi.jpg

Hastanede görevli 6 kadın personel verdiği dilekçede, “Kurumumuzda temizlik personeli olarak çalışmaktayım. Personel şefimiz olan Ş.Ş ile bir takım sorunlar yaşamaktayım. Benimle birlikte temizlik personeli olan arkadaşlarımızdan herhangi biri ile kurum içinde bir sorun yaşandığı zaman toplu ceza yöntemleri uygulanmaktadır. Bununla da sınırlı kalmayıp arkadaşımıza cephe almamızı, onu ortamdan soyutlamamızı isteyip bizi kışkırtmak istiyor. Bu yaptığının doğru olmadığını söylediğimiz zaman ben bu yöntemi kiminle tanıştıysam uyguladım. Ş.Ş’nin psikolojik sorunlarının olduğunu düşünmekteyim. Ruh haline göre davranışlar sergiliyor, morali bozuksa bize mobbing uyguluyor. Morali iyiyse yaptığımız işe karışmıyor. Sürekli kadınlık gururumuzu rencide edip toplum içinde bize bağırıp çağırıyor. Biz kadınlara ağır işler yaptırıyor. Görev tanımında olmayan işleri zorla yaptırıyor. Bir kadın gücünü aşan işler yaptırıyor. Bir ay içinde üç defa nöbet listesini değiştirerek, nöbetlerimizde sıkıntı yaratıyor. Bu durumu defalarca idareye bildirdik. Şef amirimizin değiştirilmesini talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

kadin-personel-lice.jpg

Hastaneden açıklama

Konuyla ilgili görüştüğümüz Lice Devlet Hastanesi yetkilileri, kadın çalışanların taleplerini inceleyip karar vereceklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.