Halk ekmek büfelerine büyük ilgi: Peki Diyarbakır'da neden yok?

Halk ekmek büfelerine büyük ilgi: Peki Diyarbakır'da neden yok?

Kaynak:Hasan Kösen

Diyarbakır'ın birçok noktasında önceki yıllarda hizmet veren Halk Ekmek Büfeleri artık bulunmamakta. Şanlıurfa'nın Suruç Belediyesi ise ilçenin bir çok noktasında kurduğu Halk Ekmek Büfelerinde somun ekmeği 5 TL'den satıyor.

AMİDA HABER- Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde, Suruç Belediyesi tarafından bir çok noktaya Halk Ekmek Fırını kuruldu. Halkın büyük ilgi gösterdiği Halk Ekmek Büfelerinde 1 adet somun ekmeği 5 liradan satılıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan DEM Partili Suruç Belediyesi Eş Başkanı Müslüm Baran, halk ekmeği ucuz vermekten asla geri durmayacaklarını söyledi.

halk-ekmek1.jpg

Öte yandan ilçe de fırıncılar, belediye tarafından halk ekmeğin 5 liraya satılmasına tepki göstermek amacıyla ekmek çıkarmayarak fırınların kapalı tuttu, bunun üzerine zabıta ekipleri, fırınlar hakkında işlem başlattı.

halk-ekmek2.jpg

Peki Diyarbakır'da neden yok?

Önceki yıllarda Diyarbakır'da da bulunan Halk Ekmek Büfeleri ne yazık ki son yıllarda hizmet vermiyor. Ekonomik sorunlardan olumsuz etkilenen Diyarbakırlılar ise önceki yıllarda olduğu gibi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden Halk Ekmeği uygulamasını hayata geçirmelerini istiyor.

Diyarbakır'da ekme ne kadar?

halk-ekmek.jpg

Diyarbakır'daki 400 gramlık ekmek 15 TL'ye, 200 gramlık somun ekmek 7,5 TL'ye satılıyor. Diyarbakır ekmeği olarak bilinen 550 gramlık ekmeğin fiyatı ise 20 TL'den satılıyor.

Haber: Hasan Kösen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum