Yüksekovalı Berivanlar zorlu şartlarda aile ekonomisine katkı sağlıyor

Yüksekovalı Berivanlar zorlu şartlarda aile ekonomisine katkı sağlıyor

Kaynak:Anadolu Ajansı

Yüksekova’da Berivanlar, zorlu şartlarda yaylada sağdıkları hayvanların sütünden yaptıkları ürünleri satarak aile ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyor.

AMİDA HABER - Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Kamışlı ve Yeşildere köyünde yaşayan Berivanlar, günün erken saatlerinde yaylaya gidiyor.

yuksekova-berivan3.jpg

Sabahın ilk saatlerinde 24 haneye ait 1200 koyunun bulunduğu yaylaya araçla ulaşan kadınlar, eşlerinin de yardımıyla keçi ve koyunları sağıyor.

yuksekova-berivan5.jpg

Bidonlara doldurdukları sütü köye götürerek peynir, tereyağı, yoğurt yapan Berivanlar, bu ürünleri satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor

‘Şartlarımız zor, su sıkıntımız var’

yuksekova-berivan.jpg

Sabahın ilk saatlerinde ev işlerini bitirdikten sonra yaylanın yolunu tuttuklarını söylen Kezban Özcanan, "24 haneye ait koyunlar var burada. Her haneden bir kişi süt sağımını yapıyor. Elde ettiğimiz sütten peynir, yoğurt, tereyağı yapıyoruz. Bir kısmını da kış için ayırıyoruz. Geçimimizi bundan sağlıyoruz. Şartlarımız zor. Su sıkıntımız var burada, yetkililerden bu konuda bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Bu şekilde çalışarak aile bütçemize katkıda bulunuyoruz" dedi.

‘Geçimimizi bundan sağlıyoruz’

yuksekova-berivan2.jpg

Berivanlardan Şükriye Eniş ise "Zorlu bir hayatımız var. Her gün buraya gelip koyunlarımızı sağıyoruz. Sütün bir kısmını ihtiyaçlarımız için ayırıyoruz, diğer kısmını satıyoruz. Geçimimizi bundan sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.