Cevat Korkmaz

Cevat Korkmaz

Burhan Karadeniz

Burhan Karadeniz

Burhan Karadeniz’in ölüm yıldönümünde duygu dolu paylaşımlar yapıldı. Abisi Baki Karadeniz’le bir anımızı konuştuk dün akşam.

Sayın Ayşe Hür bugünkü yazısında bir alıntı yapmış. Ben ilk defa duydum ve şaşırdım. Burhan’ın anlatımlarına göre, eski sağlık bakanı Aktuna’yla aralarında müsbet bir diyalog gelişmiş, eski bakan Burhan’ı yaşam mücadelesinde desteklemiş, moral vermiş.
Doğrudur.

Burhan’ın vurulmasından sonra, (o günlerde özgür gündemde pazar ropörtajları yapıyordum) Aktuna’yla bir buluşma gerçekleştirdik. Bakanlıkta, makamının hemen arkasındaki küçük odada, teybimi açtım, konuşmaya başladık.
İki buçuk saat sürdü. Faili meçhuller, infazlar, köy yakmalar, bölge bir yangın yeriydi o zamanlar.

İşkence içerikli sorularıma karşılık alamadım, ama bakanın kendisine ulaşan haberlerden oldukça rahatsız olduğunu fark ettim. En sonunda itiraf etti: “adli tabip işkenceyi gizleyebilir.” dedi.

Gazetede manşet oldu

Burhan’la en son, Özgür Gündem’in ilk kadrolarının tamamının hazır olduğu bir ödül gecesinde bir araya gelebildik. Çgd beni ropörtaj dalında yılın gazetecisi seçmişti. Dedeman oteldeki törende, Yaşar Kaya ile birlikte Burhan da içimizi titreten bir konuşma yapmıştı. Tekerlekli sandalyesiyle gelmişti. Bu Türkiye’de kalanlara bir veda konuşmasıydı aslında.

Bir daha da görüşmedik.

Ölüm yıldönümü sebebiyle, Mehmet Şenol da dahil olmak üzere, tüm özgür gündem şehitlerini özlemle anıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevat Korkmaz Arşivi