Dilan Onuk

Dilan Onuk

ACILAR VE ACILARIN ÜZERİNDE TEPİNENLER

ACILAR VE ACILARIN ÜZERİNDE TEPİNENLER

ACILAR VE ACILARIN ÜZERİNDE TEPİNENLER

Bu sefer ateş düştüğü yeri de bunun çok çok çok ötesini de yaktı. Yitip giden onca can ,geride kalan onca acı,keder, ızdırap ve pek tabi insanımsı varlıkların insanlıktan uzak eylem ve söylemleri!!!!

Ortadoğu da yaşamak hem kaderleri hem de kederleridir bazı insanların. Hayata bir sıfır yenik başlar burada onlar. Acılarınızın üzerinde tepinir başka başka  insanlar... Ölüm, burada ağırlığını yitirmiştir çoktan. Her an kurşunların hedefi olabilirsiniz mesela, üzerinize ummadık bir anda bombalar yağabilir, kendini bilmez bir takım insanların yaşam şeklinizden dolayı saldırılarına maruz kalabilirsiniz!

Geçtiğimiz günlerde çıkan yangınlar ile korkunç bir sabaha uyandık. Her yere yetişen ülkemizin nadide yangın söndürme helikopterleri kendi ülkesinde bir türlü kullanılamadı! Gerekçeleri ile ilgilenmiyorum açıkçası! Onca can gitti... Sebebi her ne olursa olsun biz neden ülkemizde çıkan bu korkunç yangınların önüne geçmiyoruz! Neden olası felaketlere karşı önlemler çok öncesinden alınmıyor! Deprem olur "deprem olursa kullanmak üzere alınan" vergilerden kuruş görünmez. O yüzden halktan yardım dilenir! Depremzedelere ücretsiz verilmesi gereken çadırlar satılır vsvs...

Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de dinci gruplar çıktı ! İsrail'i protesto adı altında şehirde terör estiren! Kendi ülkendeki, kendi şehrindeki insanlardan ne istiyorsun! Eylem hakkınız var ama bu hakkı başkalarının yaşamında korku yaratacak noktada kullanamazsınız! Belli markaları kullanmazsınız, satışlar düşer böylece kendi eylemselliğinizi zaten yapmış olursunuz lakin başkaları varken içeride ,orayı tekbirler getirerek basmak... Hayır işte bu olmaz !

Bir de insanlıktan nasibini almamış yaratıklar var son olarak onlara değineyim. Bölgede deprem olur ' teröristlerden kurtulduk' derler, yangın çıkar ' ateşleri bol olsun ' derler. Bunlar en hafif olanları söylenilenlerin! Evrensel enerjide bumerang etkisi vardır. Kimin için ne düşünüyorsanız o gelir bir şekli ile sizi bulur der. Yani ne ekersen onu biçersin. Kötüsünüz hem de bayaaaa bayaaaa kötüsünüz. Ve siz kötülük ektikçe iyilik bulamayacaksınız çok üzgünüm!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dilan Onuk Arşivi