‘Büyüyünce yazar olacağım baba…’

Sekiz yaşında küçücük bir çocukken babamın karşısında durup ilk bu cümleyi kurduğum zaman dün gibi aklımda. Birçok alanda kendi varoluş arayışlarım sürerken ve birbirinden sancılı büyümeklere küçüklüğümüzü kurban ederken bu arayışlarda bırakmadığım tek şeydi yazmaklar. Zihnin kuytularında asla durmayan düşünceler silsilesini bir nebze yazarak durdurabiliyordum ve benim kendimi terapi etme biçimimdi yazmak, hala öyle.

Yeni bir güne uyandım bugün. Küçükken kalbimde büyüyen yazarlığımın ilk günü. Artık büyüdüm sanırım. Bu yolculuk kendi hakikatimin yolculuğu, bu yolculuk hayallerimin ayaklarının artık yere sağlam basarak yürüdüğü bir yolda olma hali. Kalbimin ışığını yansıtacağım her harfte, her kelimede. Zaman zaman kısık bir aydınlanma hali olacak, zaman zaman parıl parıl parlayacak.

Hayallerime kavuşmamı sağlayan ilk adımı ise Amida Haber'de atmam apayrı bir heyecan. İçim içime sığmıyordu gece boyu. Öyle ya artık ‘yazar’ olmuştum. Nasıl uyuyabilirdim ki? Koşar adım geldim, derin bir nefes aldım Amida’nın kapısında ve artık hazırdım. Tanıdık bir çileksi tattı ağzımdaki. Daha önce hep buradaymışım gibi, hep onlarla yaşamışım da bir süre ayrı kalmak zorunda kalmışım ama şimdi evime dönmüşüm gibi. Onlar da beni bağırlarına bastılar. Ben hayalimden söz ederken büyük bir dikkat ile, keyif ile dinlediler ve beni sizlerle buluşturmaya karar verdiler. Mutluluğumu tarif edebileceğim bir kelime yok henüz.

Bu yolculuğumda benimle birlikte gah ağlayıp gah güleceksiniz. Zaman zaman kendinizi görecek zaman zaman yok artık diyeceksiniz. Her ne olursa olsun kelimelerin dansını izlerken siz, sizlerle buluşacak olmanın heyecanı bende daima ilk gün ki gibi olacak.

Tanışalım o halde sevgili okur. Merhaba, ben Dilan. İç dünyama dönüş yolculuğumun dış dünyaya yansımalarından bileceksiniz beni. Düşüncelerimin derinliklerinden yakaladığım ne varsa o an, pişirip önünüze koyacağım. Bazen büyüklere masallar, bazen gördüğüm aksaklıklar üzerine hicivler, bazen yaptığım keşifler üzerine fikirlerim olacak yazılarımda.

Bundan sonra burada sizlerleyim. Haftanın iki günü burada buluşacağız. Beni bu yolculuğumda yalnız bırakmayacağınıza yürekten inanıyorum. Görüşmek üzere sevgili okur, sevgi ve ışıkla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum