Hüseyin ACAR

Hüseyin ACAR

AMEDSPOR ŞAMPİYONLUĞU ERTELEDİ

AMEDSPOR ŞAMPİYONLUĞU ERTELEDİ

AMEDSPOR ŞAMPİYONLUĞU ERTELEDİ

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Amedspor hafta sonunda ligin 3. Sırasında yer alan Alagöz Holding Iğdırspor’u kendi sahası ve seyircisi önünde ağırladı. Maça olan ilgi günler öncesinde şehirde hissedilmeye başlandı. Şehrin her tarafına bayraklar asılmaya başlandı. Bölgenin dört bir yanından taraftarlar günler öncesinde Diyarbakır’a akın etmeye başladılar. Özellikle Şırnak, Iğdır, Van, Batman, Mardin, Urfa, Siirt, Hakkâri, Bitlis, İstanbul, Adana, İzmir gibi birçok ilden binlerce taraftar Diyarbakır’a bu maç için geldiler.

Yönetim tarafından günler öncesi biletlerin tükendiği açıklandığından dolayı taraftarlar dışarda kalmamak için erken saatlerde sahaya akın ettiler. 33 bin kişilik Diyarbakır Yeni Stadyumunun kapıları maçtan 4 saat önce saat 11:00’de açıldı. 2 saat içinde kapılar kapandı. 33 bin kişinin içeri alındığı maçta yaklaşık 10 bin kişi de dışarda kaldı.

Her iki takım başkanlarının buluştuğu kahvaltıda dostluk mesajlarının vermesi maçın dostane geçeceğinin göstergesiydi. Nitekim maçta da öyle oldu maç öncesi Amedspor taraftarları Amed Iğdır el ele diyerek Iğdırsporun tribüne çağrılması günün dikkat çeken ayrıntısıydı.

Maça gelecek olursak;

Şampiyonluk provası olarak nitelendiren ve yoğun ilgiyle takip edilen maçta Amedspor tutuk başladı ve 11’inci dakika konuk ekip Iğdırspor’dan Halil İbrahim Sönmez, kaleci Aykut Özer’in beklenmedik hatasında takımını öne geçirdi. Başka gol olmayınca ilk yarı konuk takım Iğdırspor’un Amedspor karşında 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda tutuk oyununa devam eden Amedspor, Iğdırspor 68’inci dakikada Bekir Can Kara’nın attığı golle Amedspor karşısında skoru 2-0’a taşıdı. Maç boyunca rakibi karşısında etkili olmaya çalışsa da bir türlü beklenen golleri bulamadı. Maçta başka gol olmayınca konuk takım Iğdırspor Amedspor karşında maçtan 2-0 galip ayrıldı.

Bu mağlubiyetin en büyük etkenlerden biri bence hafta içinde takımın şampiyon olmuşçasına rehavete kapılmasıydı. Bunu 90 dakika boyunca sahada rakibi karşısında etkisiz oyunuyla taçlandırdı adeta. Elbette 6 puanlık fark şampiyonluk yolunda büyük bir avantajdı ama hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Bu yüzden yönetimin de oyuncuların da teknik heyetinde işin ciddiyetini son haftaya kadar elden bırakmaması gerekiyor. Evet bu mağlubiyetle en yakın rakibimiz olan Kastamonuspor ile puan farkı 3’e indi hala bu grubun en büyük şampiyon adayı biziz ama Allah korusun gelecek hafta oynananacak Somaspor ve son haftadaki Menemen FK maçlarında olası puan kayıplarını düşünmek bile istemiyorum. Bu yüzden geldiğimiz bu son düzlükte temkini elden bırakmamak gerekiyor önümüzde hala iki kritik maçın olduğunu unutmamamız gerekiyor.

Amedspor’un sahadan yenik ayrılarak 77 puanda kalması, en yakın rakibi Kastamonuspor karşı karşıya geldiği Karamansporu da 3-0 yenerek puanını 74’e çıkarması son haftalara iddiasını sürdürmeye çalışacak doğal olarak. Kastamonuspor, önümüzdeki hafta kendi sahasında Isparta 32’yi konuk edecek. Bir gözü kulağı da Amedspor’un deplasmanda Somaspor’la karşı karşıya geleceği maçta olacak. Her iki takım da son 2 haftaya şampiyonluk yarışında birbirinin hatasını kollayacak. Amedspor kendi göbeğini kendisi keseceği bu son 2 haftada maçlarını kazanıp şampiyonluğunu garantilemeye çalışacak.

Amedspor ‘O sene Bu sene’ parolasıyla hataya kurban gitmemek adına bu hafta mutlak galibiyetle ayrılarak şehre şampiyonluk sevincini yaşatmak adına sahada olacak.

Somaspor karşışında Amedspora başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin ACAR Arşivi