Osman Ergün

Osman Ergün

Narin Güran için seferberlik

Narin Güran için seferberlik

Diyarbakır’ın Tavşantepe Mahallesi, 21 Ağustos’ta yaşanan bir trajediyle sarsıldı. Kuran kursuna gitmek için evinden ayrılan 8 yaşındaki Narin Güran’dan o günden bu yana hiçbir haber alınamadı. Ailesinin ihbarı üzerine, bölgede büyük çaplı arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. İl Jandarma Komutanlığı, AFAD, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerden itfaiye ekipleri arama çalışmalarını sürdürüyor. Ancak 9 gün geçmesine rağmen, hala net bir sonuç alınmış değil.

Bu süreç, yalnızca ailenin değil, tüm Türkiye’nin yüreğini dağladı. Narin’in bulunması için ABD’de yargılanan iş insanı Sezgin Baram Korkmaz 1 milyon TL, Erzurumlu iş adamı Ferit Kaya ise 2 milyon TL ödül vereceğini açıkladı. Bunun yanı sıra ailelere, emniyet müdürlüğüne, jandarmaya sayısız asılsız arama yapıldı. İhbarlar ve telefonlar, ekiplerin zaman kaybı yaşamasına, arama kurtarma çalışmalarında aksamalar yaşanmasına neden oldu. Baba Arif Güran, gelen asılsız aramalar ve mesajlar yüzünden telefonunu kapatmak zorunda kaldı. Çaresiz bir şekilde telefonunu kapatmak zorunda kalan baba herkese çağrıda bulunarak gereksiz yere hatları meşgul edilmemesini istedi.

9 günlük aramanın ardından, birinci dereceden akraba olduğu belirtilen bir şüpheli gözaltına alındı. Elindeki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alına bu akraba, gerekli DNA testleri için İstanbul’a gönderildi. Bu gelişme, herkesin umudunu taze tuttu, ancak henüz somut bir bilgiye ulaşılmış değil.

Dün, ilk defa yetkili mercilerden bir açıklama geldi. Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, köyde düzenlediği basın toplantısında süreci ayrıntılarıyla anlattı. Yıldırım, Narin Güran’ın kaybolduğu gün köydeki tüm hareketlerin kayıt altına alındığını belirterek, çemberin daraldığını ve kısa sürede bulacaklarına olan inancını dile getirdi. Fakat yapılan açıklamaların üzerinden 20 saat geçmesine rağmen bir gelişme yaşanmadı, açıklama yapılmadı.

9 gündür köyde görev yapan ekipler, gazeteciler ve diğer çalışanlar, her geçen gün daha fazla bilgi kirliliği ve spekülasyonla karşı karşıya kalıyor. Şüphesiz, bu durum çocukları en fazla etkileyen etmenlerden biri. Aileler, çocuklarını korumak adına daha da kısıtlamalara yönelirken, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Psikososyal Destek Ekibi, çocuklara psikolojik destek vermek için çalışmalara başladı.

Burada görev yapan herkesin şüphesiz çok kontrollü hareket etmesi gerekir. Aileye, babaya, kardeşlere arkadaşlara sürekli yöneltilen sorunlar derin travmalar yaratabilir. Bu yüzden çok dikkat edilmesi gerekiyor. Bu tür konularda herkesin çok daha fazla hassas davranması gerekiyor.

Türkiye’deki dört bir yanında Narin’inden güzel bir haber almayı bekliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Ergün Arşivi