Yusuf Umut Kardaş

Yusuf Umut Kardaş

Amed'e Acil Takviye!

Amed'e Acil Takviye!

Amedspor, son günlerde yaptığı sürpriz transfer atağı ile ibreyi bir anda lehine çevirirken, Denizlispor beraberliğinin acısını yaşayacağı bir haftayı geride bıraktı.

Geçen hafta bu liglerin yıldız isimlerinden Çekdar ve Mert’i transfer ederek beklenen bombayı patlatan Amedspor’da gözler yeni transferler ile beraber Sarıyer maçına çevrildi. Sarıyer maçından önce gelen transferler yeterli mi? Kesinlikle çok iyi transferler ama Amedspor’un şampiyonluk için yeterli kadrosu olduğunu düşünmüyorum. En az birkaç transfer daha takviye yapılması gerekmektedir. Bunu baştan söyleyelim sonra Sarıyer maçına geçelim..

Berk İsmail’in hasta olmasından ötürü Ahmet Dereli ile başladı Mesut Bakkal. Kampta da en çok çalışan isimlerden birisiydi diye açıklaması vardı. Denizli maçında da Ahmet ile başladı. Ancak Ahmet ikinci yarının ilk iki haftasında şans bulmasına rağmen beklenen performansını gösteremedi diye düşünüyorum. Ligde telafisi olmayan haftalarda Ahmet kendini toparlayamasa ilk yarıda ki yerine yani yedek kulübesine geri dönebilir..

Rakip Sarıyer’de Taha ve Umut oyundan çıkınca tüm ipler Amedspor’un eline geçti. Oyunu domine etti. Bana göre hakem, Amedspor’un iki net penaltısını da es geçti buna rağmen atılan 3 gol anlamlı. Berk İsmail’in sonradan girip, işini yapıp çıkması takdire şayan. Bu ligin üstünde bir golcü olduğunu düşünüyordum beslemede sıkıntı yaşanıyordu, Çekdar ve Mert ile bu sorun ortadan kalkacak diye düşünüyorum.

Peki, Çekdar ve Mert’e kim top taşıyacak? Odabaşoğlu’nun ciddi bir devam sorunu var. Sezonun ilk haftaları cezalıydı, son haftalarda da aynı şekilde neredeyse ligde 6/7 maç kaçırmış olacak. Özdıraz ve Gökhan olsaydı durum farklı olurdu ancak onlarda ayrıldı. Amedspor, harcanan paranın verilen emeğin, zamanın yazık olmaması açısından birkaç transfer ile devre arası yapılanmasını tamamlaması gerekiyor. Acil takviye ile ligi domine edebilir..

Rakip Kastamonu’nun bu stresi kaldıramayacağını daha önceden ifade etmiştim. Nitekim son iki hafta da puan farkı eridi gitti. Ancak Iğdır tecrübesi ile geliyor. Son iki hafta da son dakikalarda üç puana ulaşan Iğdır, transferde de gümbür gümbür devam ediyor.

Amedspor haftayı üç puan ile kapatarak Kastamonu’ya göre avantajı elde ederken, bir önce ki hafta zayıf rakibi Denizli’ye takılmanın acısını yaşamış oldu. O maçtan üç puan alınmış olsaydı bugün şartlar bambaşkaydı.

Düzce maçı, Sarıyer maçından daha zor geçecek. Fikstür avantajını iyi kullanırsa Amedspor, liderliği alması çok uzak değil..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Umut Kardaş Arşivi