Yusuf Umut Kardaş

Yusuf Umut Kardaş

Amedspor-Diyarbekirspor ve Bal ligi

Amedspor-Diyarbekirspor ve Bal ligi

Amedspor, hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde rahat geçmesi beklenen Belediye Derincespor müsabakasını rölantiye almasından ötürü biraz da maçın hakemi Volkan Okur’dan ötürü zorda olsa kazanmasını bilerek lige namaglup şekilde devam etmesini bildi.

Pazar günü dolu tribünler önünde başlayan müsabakada zemin hariç her şey çok güzeldi. Stadyumda harika bir ortam vardı. Rakip Belediye Derincespor ligde alt sıralarda yer almasına karşın etkili ayaklara sahip oyun disiplininden kopmadan mücadele eden diri bir takım görüntüsündeydi kesinlikle ilerleyen haftalarda daha fazla puan toplayacaktır. Nitekim maça da iyi başladı Belediye Derincespor tarafı. İlk 15 dakika da tecrübeli golcüsü Mehmet Akyüz ile biri kafa olmak üzere iki pozisyona girmesini başardı ve bu pozisyonlarda kaleci Aykut başarılıydı.

İlk 15 dakikadan sonra oyunu rakip yarı alana yıkan Amedspor başta Berk İsmail Ünsal olmak üzere bir çok oyuncusu ile pozisyon buldu yine direkten dönen şutları oldu. Özelikle Serkan’ın bireysel çabası ile kazandırdığı köşe vuruşundan gelen ortaya çok güzel kafa vuran Uğur Adem Gezer, forvetlerden daha güzel bir kafa ile takımını öne geçiren golü kaydetti. Golden sonra da Amedspor’un pozisyonları devam etti. Golden sonra Berk İsmail ile bir Taner ile de bir kafa vuruşu ile tehlike yaratsak ta gol yine defansımız Uğur Adem Gezer’den geldi. Özellikle attığı ikinci kafa golü akıllara İcardi’yi getirdi. Çok zor bir pozisyonda rakibinin de üzerinden sıçrayarak kalecinin uzanmayacağı köşeye gönderdiği top ile takımını rahatlatan golü kaydetti.

Golden sonrada Amedspor oyuna yön veren takım görünümdeydi özellikle ilk yarı boyunca ancak ikinci yarı oyuncu değişiklikleri ile oyunun da rengi değişti. Amedspor psikolojik olarak oyunu daha fazla rölantiye aldı. Rakipte bir iki pozisyon buldu bunda da kalecimiz Aykut başarılıydı ancak dakikalar 85’i gösterdiğinde hakemin skandal bir kararı maça damga vurdu. Rakip atağında topu kale çizgisi üzerinde elinden çıkaran Aykut’un çizgiyi geçtiğine karar verdi. Ancak Aykut’un bir ayağı net bir şekilde çizginin üzerindeydi. Bir hafta önce de Diyarbekirspor’a benzer hatalı bir karar verilmişti. Verilen hatalı gol kararı sonrası Belediye Derincespor baskısını arttırsa da Amedspor anlamsız bir şekilde savunmaya gömüldü. Özellikle ikinci yarıda çok pas hatası yapan temsilcimiz sonuç itibari ile ikinci bir kazaya sebebiyet vermeden mücadeleyi üç puan ile tamamladı ve haftayı kayıpsız geçerek, BAY geçeceği hafta da da liderliği bırakmayacağını belirtmiş oldu.

Amedspor haftayı dinlenerek geçirirken artık daha zorlu rakipler ile karşılaşacak. Özellikle deplasmanda puan kazanan takım hüviyetine bürünmesi de taraftarı umutlandırırken dinlenme sonrası Karaman deplasmanından da puanlar ile dönmesi liderliğini korumasına vesile olacaktır.

Diyarbekir eskiye döndü

Diğer temsilcimiz Diyarbekirspor 1461 Trabzon mağlubiyeti sonrası ligde yenilgisiz ve şampiyonluğun adaylarından Esenler Erokspor deplasmanına konuk oldu. Hocasının bir önceki maçta kırmızı kartından ötürü kulübede olmadığı müsabakada rakibine 3-0 gibi net bir skorla yenilmesi ve oyun adına da bir şey ortaya koyamamasından ötürü acaba eskiye mi dönüyor sorusunu akıllara getirdi. Dİyarbekirspor, kendi sahasında ligin orta sıralarında mücadele eden Afyonspor’u konuk edecek. Son iki haftada iki rakibine kaybeden Diyarbekirspor’un kaybı 3 puandan daha fazla olduğu kanaatindeyim. Yönetimin en büyük sorun olarak gördüğü tesis problemi de hafta içinde çözülen Diyarbekirspor’un artık tesis problemi de olmadığını göre daha hızlı şekilde toparlanması en büyük arzumuz. Hızlıca 3 puanları toplayarak zirveye tekrardan yaklaşmalı çünkü Diyarbekirspor’un bunu yapabilecek kadro kalitesi olduğunu düşünüyorum.

Bal başlıyor

Hafta sonu Efsane Diyarbakırspor’un da yer aldığı Bölgesel Amatör Lig’i başlıyor. Bir birinden zorlu takımların bulunduğu grupta 3. Lig’e çıkmak diğer senelere göre daha kolay çünkü grubu lider bitiren takım direkt 3. Lig’e çıkacak. Ancak takımlarımızın ciddi anlamda küme düşme riski de söz konusu. Bir takımımız en üstta kalan önümüzde ki sezon BAL’da devam ederken diğer 3 takımımız da küme düşecek. Dolayısı ile başta Diyarbakırspor olmak üzere, tüm takımlarımızın dikkatli olması gerekmekte. Tüm takımlara başarı dileklerimizi gönderirken, ilk maç Pazar günü Diyarbakır derbisi ile başlayacak. Bağlar Belediyespor – Diyarbakırspor arasında Seyrantepe’de oynanacak mücadelede kazanan takım ilk hafta olmasına rağmen rakibine üstünlük sağlamış olacak bu da küme düşme konusunda artı bir değer katacaktır. Sakatlıktan uzak, sonunda Diyarbakır temsilcilerinin 3. Lig’e yükseleceği bir sezon olmasını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Umut Kardaş Arşivi