Yusuf Umut Kardaş

Yusuf Umut Kardaş

Amedspor’da düşüş ‘dewamke’

Amedspor’da düşüş ‘dewamke’

Sezona çok iyi başlayan ve uzun bir süre namaglup giden Amedspor, arka arkaya gelen kötü gidişattan ötürü önce Sportif Direktör Murat Yiğiter ile yollarını ayırmış, daha sonra da Teknik Direktörü Serdar Bozkurt ve ekibinin görevine son vermişti.

Takım devre arasında girerken, rakiplerine göre geç kampa girmiş ve transfer çalışmalarında da oldukça ağır kalarak ikinci yarı öncesi taraftarını belirsizliğe doğru itmişti.

İkinci yarının ilk maçında zayıf rakibi Denizlispor’a konuk olan temsilcimiz kötü bir oyun ve kötü performans ile neredeyse küme düşmesine ‘kesin’ gözü ile bakılan Yeşil – Siyahlılara özellikle ikinci yarıda hiçbir varlık gösteremeyerek lider Kastamonu’nun da kaybettiği hafta da eline gelen fırsatı iterek, ikinci başladığı haftayı Iğdır’ın altında 3’üncü Tamamladı.

Denizli maçından önce hazırlık dönemine dönelim..

Lig lideri Kastamonu’da bir grup futbolcu 29 Aralık’ta kampa girdi, diğer grup ise 1 Ocak’ta kampa girdi.

sonrasında ise 10 Ocak’a kadar kampta, 11 Ocak’ta Kastamonu’da toplanarak hazırlandılar. (13 gün kamp, 2 gün tesisinde 15 gün boyunca hazırlandılar)

Lig 2’ncisi Iğdırspor ise 28 Aralıkta toplantı, 6 Ocak’a kadar kamp, 8 Ocak’ta da kendi tesisinde hazırlandı ikinci yarının ilk maçına.. (10 gün kamp 7 gün tesisinde 17 gün boyunca hazırlandı)

Lig 3’üncüsü Amedspor ise 2 Ocak’ta toplandı 13 Ocak’ta Denizli’ye geçti (11 gün hazırlandı)

Yani rakiplerinden daha az hazırlandı. Bu sürede üç takım arasında Kastamonu, Iğdır transferlerini yaptı. Amedspor ise iki transfer yaparak ikinci yarıya girdi.

Yani iyi olanlar daha çok adam aldı, takıma adam alması gereken Amedspor ise Gökhan ve Mehmet gibi iki önemli oyuncusunu gönderdi ( Eyüp yedek olduğu için saymıyorum) Aldığı oyuncular ise gönderdiklerinin daha da altında performansı olan isimler..

Bu yazılanlar Amedspor yönetiminin ikinci yarı öncesi hatalı bir kamp ve transfer dönemi içinde olduğunun en büyük ıspatı. Peki bugünden itibaren birkaç transfere daha ihtiyacı olan Amedspor takıma yeni oyuncular alırsa bunların uyum süreci ne olacak? Hazırlık durumu ne olacak?

Birilerinin Amedspor yönetimine bunu anlatması gerekiyordu ancak geçti gitti..Bu bile başarısızlığın nedenlerinden birisi olabilir..

Oysa Amedspor, Ligin son maçından sonra birkaç gün izin verip takımı toplaması ve transferleri kampa yetiştirmesi gerekirdi.

Kondüsyonu en iyi olan Iğdır son 10 dakikaya 1-0 geride girdiği karşılaşmada 2 gol bularak haftanın en çok kazananı olurken, rakibine göre daha az hazırlananlar puanları saçtı..

Bunlar neden olabilir mi? Kesinlikle olabilir.

Gelelim Denizli maçına..

İlk yarıda doğru bir kadro ile zayıf rakibi karşısında erken gol bulan Amedspor, iki senedir transfer yasağı olan iki önemli oyuncusundan mahrum olan Denizlispor karşısında ikinci yarıda top yapamadı.

Golü erken buldu. Ancak ikiyi bulamaması sıkıntıya sebebiyet verecekti. Bunu hepimiz gördük. Mesut Hoca’yı eleştirmek için erken ancak birisinin oyuncu değişiklikleri konusunda hocayı uyandırması gerekirdi.

Güçsüz rakibi, saldırdıkça Amedspor geriye yaslandı. Geriye yaslandıkça rakibine pozisyon verdi. Pozisyon verdikçe rakibin kendine güveni arttı nitekim karambolden bir pozisyonda da golü buldu. Gol bağıra bağıra geliyorum dedi. Biz kötü bir yayında bile bunu gördük, kenar yönetim göremedi..

Amedspor’un iyi bir futbol aklına ihtiyacı var. Murat Yiğiter’in gönderilmesi hatasını telafi edebilirlerdi ancak bunu tercih etmediler. Ben olsam Mesut Hoca’nın yanına Burhan Eşer’i monte eder, bir iki sene yetiştirip Amedspor’a hoca yapardım ancak bunu da düşünen olmadı. O zaman Abdullah Çetin, Yusuf Yağmur gibi kendi evlatlarına kucak açması gerekirdi diye düşünüyorum çünkü yarın öbür gün Mesut Hoca ayrıldığı takdirde bu takımı bilen, izleyen bir antrenöre ihtiyaç duyulacak.

Şimdi iç saha da Sarıyer maçı var. Ligin altında yer alan Arnavutköy, Denizli, Sarıyer, Fethiye’ya puan kaptıran Amedspor bu puanları ilerde çok ama çok arayacak. Ligde hataların telafi edilemeyeceği, her takımın her takımı yenebileceği döneme girdik. Iğdır gibi bu haftaları kayıpsız geçen takım ipi göğüsleyecektir.

Ben Kastamonu’nun şampiyonluk strsine gireceğini düşünüyorum. Amedspor hata yapmazsa ipi göğüsler ancak ne yönetimsel olarak ne de oynanan oyun anlamında ışık vermezken bunu yapabilecek olan en yakın takım Iğdır gibi duruyor. Fikstür avantajını dezavantaja çevirmezse Amedspor’da işler daha zor hal alır..

Benden uyarması..

Bir an evvel yönetimin istişare ile istişare edip daha akılcı transferler yapması ve futboldan anlayan birilerini yedek kulübesine ‘yönetici’ anlamında bırakması gerekmektedir.

Aksi takdirde aynı tas aynı hamam..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Umut Kardaş Arşivi