Yusuf Umut Kardaş

Yusuf Umut Kardaş

Efsane Diyarbakırspor’da kayyum dönemi

Efsane Diyarbakırspor’da kayyum dönemi

Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden efsane Diyarbakırspor’da mahkeme birinci kararını verdi.

Eski başkan Abdulkadir Duran’ın açtığı dava bugün sonuçlandı. 15 günlük itiraz süresi söz konusu bu süre zarfında mevcut yönetim Siyabend Aydın ve yönetimi itiraz ettikleri takdirde nihai karar çıkana kadar başkanlığa devam edebilecek bu süre de muhtemelen 2 aylık bir süreye tekabül ediyor. Bu süre zarfında Diyarbakırspor’un ligi başlayacak ve yönetimin bu hazırlığı yapması gerekecek. Ya da mevcut yönetim mahkemenin birinci kararını baz alıp kabul edip itiraz etmeyecek ve 2018 yılında ki yönetim mahkeme kararı ile kulübü devralacak.

Peki mahkeme de karar ne?

22/11/2018 tarihinde yapılmış olan kongrenin ve toplantıda alınan kararların iptal edilmesine dolayısıyla sonrasında da yapılan kongrelerin iptal edilmesine karar verildi. Yani 2018 yılından sonra yapılan tüm kongrelerde alınan kararlar iptal edildi.

kayyim.jpg

Peki bundan sonra ne olacak?

Yukarıda da bahsettiğim gibi ya Aydın yönetimi Diyarbakırspor zarar görmesin diye olayı uzatmayacak o dönemde ki yönetime devredecek ya da biz haklıyız diyerek ki mahkeme haklılık görmedi olayı uzatarak itirazda bulunacak aynı karar iki ay sonra yine alınacak. Devir yapıldıktan sonra o dönem ki yönetim kurulu kongre kararı alarak aday olmak isteyenlere kulübün önünü açacak. Şuanda iki farklı isim Diyarbakırspor yönetimine talip. Ne kadar erken olursa kulübün canlanması, şaha kalkması o kadar erken olur. Şuanda iş Aydın ailesinde. Diyarbakırspor’a ciddi anlamda maddi katkı sağlayıp tüm bu alacakları hibe ettiklerini/edeceklerini daha önce açıklayan Aydın ailesi Diyarbakırspor zarar görmesin diye olayı hemen sonuçlandırmalıdır.

Diyarbakırspor’da hemen kongreye giderek yeni güçlü bir yönetim ile sezona başlamalıdır. Aksi durumda bir sene daha kaybımız olacaktır.

BAL’da ilk sene Iğdır’a finalde yenilerek şampiyon olma şansını yitiren Efsane Diyarbakırspor, ikinci sene küme düşmüştü. Süper Amatör’de mücadele eden Efsane şampiyon olarak yükseldiği BAL’da yine şampiyon olamamıştı. Geçen tüm bu süreçte yıl kaybı olan Efsane, bu sene güçlü bir yapılanma yaptığı takdirde BAL’da şampiyon olabilir ve önümüzde ki sene profesyonel liglerde mücadele edebilir. Aydın Ailesi daha önce istifa ettiğini ve kulübü almak isteyenler ile görüşmeye hazır olduğunu deklare etmişti. Mahkeme kararından sonra ne yapacakları kamuoyunca merak edilirken temennimiz Diyarbakırsporumuzun süreçten zarar görmemesi..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Yusuf Umut Kardaş Arşivi