Yusuf Umut Kardaş

Yusuf Umut Kardaş

Hem 3 puan hem hoca gitti

Hem 3 puan hem hoca gitti

Amedspor, ilk yarının son maçında son 10 hafta ki kötü gidişatını gösterdi ve Menemenspor’a 1-0 kaybetti.

Maç öncesi Menemenspor’un Vali, Kaymakam, İl/İlçe Emniyet Müdürlüğü ve diğer güvenlik kurullarına teşekkür ediyorum. Amedspor ile oynadıkları her karşılaşmada kapıları açarak, deplasman yasağının önüne geçtikleri için.

Maç içerisinde, Diyarbakır, İzmir, İstanbul ve çevre illerden giden taraftarlar tribünleri doldururken, stadyum yetmediği için çevre binaların çatılarına çıkıp maçı takip etmeye çalıştılar. Bu anlamda Menemen camiasının misafirperverliğinden ötürü teşekkürlerimi iletiyorum.

Amedspor takımı ise İzmir’de maç bitsinde sahil ilçelerine gidelim kafasındaydı. İki haftada skandal oyuncu değişikliği yaparak 5 olan hakkını 3 defa değiştirme kuralında kullanmadan takımı eksik bırakan Serdar Bozkurt ile yollar ne yazık ki ayrıldı.

Önce maçı konuşalım sonra, Serdar Hoca’nın istifasını ele alırız.

Hiçbir varlık gösteremeyen Amedspor, rakibin etkili forvetinde savunmada izleyince 1-0 geriye düşmüş oldu. Mücadelenin hiçbir alanında hiçbir işi doğru yapamayan, Serkan Odabaşoğlu’nun eksikliğininde hissedildiği müsabaka da Amedspor, hesapta olmayan bir yenilgi alsa da bu yenilgi haftalardır bangır bangır ben geliyorum diye bağırıyordu.

Müsabaka sonrası Aziz Elaldı yönetimi, Serdar Bozkurt ile yolların ayrılmasına karar verdi. Bu bizlerin beklediği bir karardı. Zaten hoca da maç sonrası yaptığı açıklamada bu karar haftalar önce alınmış bir karar dedi. Peki madem hoca gönderilecekti, hocanın bu durumunu görüp eleştiren sportif Direktör Murat Yiğiter’in istifası neden kabul edildi? Demek ki yönetimde de yanlışlar var. Demek değil zaten varda sene başından beri iplerin sadece hocanın eline verilmesinin acısını ilk yarıda 7 puan fark ile yaşamış olduk.

Şimdi gelen hoca küstürülen futbolcuları kazanmaya çalışacak, maç sonrası başkanın da açıklamaları bu yöndeydi. Güzel birkaç transfer ile bu takım daha güçlü hale gelebilir ancak artık hata yapma lüksü yok. Yeniden hata yapmamak için Murat Hoca’nın geri gelmesi gerekmektedir. Gelen hoca takımı tanıyana kadar Murat Hoca’nın yönlendirmelerini alması gerekmektedir. Her şeyden öte artık içerde dışarıda kazanan, savaşan bir takım hüviyetini bulması gerekmektedir. Aksi takdirde bu sene de çöp olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Umut Kardaş Arşivi