Diyarbakırlılar oraya akın etti: Bodrum ve Antalya değil!

Diyarbakırlılar oraya akın etti: Bodrum ve Antalya değil!
El Nino sıcakları ile boğuşan Diyarbakırlılar Kurban Bayramı tatili nedeniyle Tunceli (Dersim)’e akın etti. Munzur ve Pülümür vadisindeki plajlar Antalya ve Bodrum sahillerini aratmadı.

AMİDA HABER- Sıcaklığın 40 derece ölçüldüğü Diyarbakır’da Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşlar soluğu serin yerlerde alıyor. Başta Diyarbakır, Batman, Adıyaman ve Avrupa ülkelerinden gelen çok sayıda vatandaş, 9 günlük Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek için Tunceli (Dersim)’e akın etti. Serin yerlerde kamp kuran vatandaşlar gündüz saatlerinde ise Munzur ve Pülümür Vadisi üzerinde bulunan plajlarda serinliyor.

Antalya ve Bodrum değil

tunceli1.jpg

Antalya ve Bodrum sahillerini aratmayan Dersim’de vatandaşlar Munzur ve Pülümür vadisi üzerindeki plajlarda serinliyor.

Yoğun bir ziyareti girişi var

Bayram tatili ile birlikte çevre illerden ve Avrupa'dan çok sayıda insanı ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden tesis sahibi Ali Timurtaş, "Bu bayram nedeniyle bütün memleketten insanlarımız Dersim'e geldi. Dersim çok güzel, insanlar gelip görsünler, Diyarbakır, Batman, Adıyaman ve Avrupa’dan insanlarımız geliyor. Bütün Kürt insanlarımız geliyor, hepsinin başımızın üstünde yeri var ve burada yerleri var. Her taraftan geliyorlar. Burada kamp alanımız var. Arkadaşlarımız her taraftan buraya gelip serinliyor" dedi.

‘Bodrum’a değil, Dersime gelsinler’

tunceli3.jpg

Bayram tatilini Dersim'de geçirmeyi tercih ettiğini ifade eden Kerem Çoban, "Bugün tatil için memleketimden buraya geldim, herkes de Kürdistan şehirlerine gelsin. Neden başka şehirlere gidiyorlar kendi şehirlerine gelsinler, kendi insanları ile buluşsunlar. Kendi memleketimiz daha güzel, daha hoş, gelsinler görsünler, herkesi buraya davet ediyorum. Neden Bodrum'a gidiyorlar, neden Antalya'ya gidiyorlar buraya gelsinler" diye konuştu.

Almanya’dan geldi

tunceli.jpg

Avrupa'dan Dersim'e gelen Seydi Çiçek, "Ben Paluluyum Almanya Düsseldorf'da kalıyorum. Dersim çok güzel ve cennet, arkadaşlarımıza tavsiye ettik, hepsinin gelmesini istiyoruz. Çok misafirperver insanlar hepsi gelsinler" şeklinde konuştu.

Ankara’dan Tunceli’ye

Heyzan Yıldız, “Ankara'da yaşıyorum ama burayı çok seviyorum. Buraya gelemeyince perişan oluyorum. Memleketim burası, her şeyimiz burada, ölümüz ve dirimiz burada, dedelerimiz burada" ifadesini kullandı.

tunceli4.jpg

‘Huzur veren kent’

Peşnav Eryılmaz da "Günüm burada geçiyor, suyu ile doğası ile rahatlığı ile çok güzel, restoranı ile yemekleri ile çok güzel Dersim, her şeyi insana huzur veriyor. Kurban Bayramındayız, herkesin bayramının güzel geçmesini istiyorum" dedi.

Yaz mevsimi ve Kurban Bayramı ile birlikte Dersim'e ziyaretçi sayısının her geçen gün artması bekleniyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum