DEVA’nın doktor adayı çocuğu olmayanlara çocuk yapacak!

DEVA’nın doktor adayı çocuğu olmayanlara çocuk yapacak!

DEVA Partisinin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Embriyoloji Uzmanı Prof. Dr. Cenap Ekinci, çocuk sahibi olamayan ailelere, “çocuk yapma” sözü verdi.

AMİDA HABER - DEVA Partisinin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Cenap Ekinci, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Yerel seçimlerin yanı sıra, genel seçimlere hazırlık yaptığını söyleyen Ekinci, erken bir seçimin gidileceğini öngördüklerini ifade etti.

‘Askeri sahayı şehir dışına taşıyacağız’

Diyarbakır Havalimanı’ndan havalanan askeri uçakların şehirde gürültü kirliliğine neden olduğunu belirten Cenap Ekinci, “Uyanıyoruz üstümüzden askeri uçak geçiyor. Bu gürültü bizim gerçekten bizim moralimizi, bizim sağlığımızı, aile hayatımızı bozuyor. O gürültü gerçekten bir test yapmak gibi bir bilimsel araştırma yapmak gerekiyor. Bu gürültünün yaratmış olduğu sağlık ve sosyal sorunları dile getirmek gerekiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Biz bunu kabul etmiyoruz. Kenti sivil toplum kuruluşlarını arkanızı alır, hareketi başlatırsanız, bir hak sağlığı sorun haline getirirseniz, tabii ki biz bunu başarabiliriz” dedi.

deva-1-001.jpg

41 projesi var

Ekinci seçilmesi durumunda hayata geçireceği 41 projesinin olduğunu belirtti. Projeler içerisinde Aile Tanıma ve Hizmet Sistemi kartı da olduğuna dikkat çeken Ekinci şunları söyledi: “Belediyelerde iştirakçi şirket yok. Mesela bir sağlık A.Ş yok, kültür A.Ş yok Konut A.Ş. yok, hiçbiri yok. Siz bazı şeyleri içtihatçı şirketler üzerinden götüreceğiz. Böylece sorunları halledeceğiz.”

Kürtçeye ilişkin projeler

Kültür A.Ş bünyesinde, Kürt bir Opera Daire Başkanlığı kurmayı düşündüklerini söyleyen Ekinci: “Ceziri'nin, Feqiyê Teyran'ın, belki de Ahmet Arif'in eserlerini opera haline dönüştürmek istiyoruz. Kürt operasyon olması Kürt tiyatrosunun olması ve bunun belediye bünyesinde olmasını Tasvip ediyoruz. Biz göreve gelirsek de bunu İlk yapacağımız işlerden olacak. Bir de Kürtçe yayın yapacak Zazaca yayın yapacağım. Süryanice Ermenice yayın yapacağım bir belediye radyo televizyon A.Ş şirketini kurmak istiyoruz” dedi.

Çocuk hasreti çekenlere müjde

Embriyoloji ve Histoloji Uzmanı olan Cenap Ekinci, çocuk sahibi olmayan aileler için de projesini açıkladı. Ekinci, “Ben Embriyoloji uzmanıyım. Bu benim en önemli projelerinden biri. Çok büyük maaliyeteler gerek yok. Gerekirse kendim yapacağım. Çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan bütün ailelerin çocuk sahibi olmasını sağlayacağım.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum