Diyarbakır Valiliği’nden ‘taziyede’ darp açıklaması

Diyarbakır Valiliği’nden ‘taziyede’ darp açıklaması
Diyarbakır Valiliği, vali Ali İhsan Su’nun korumasının Çınar ve Mazıdağı’nda çıkan yangında yaşamını yitirenlerin taziyesinde, bir vatandaşı darp ettiği haberlerine ilişkin açıklama yaptı.

AMİDA HABER – Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Bazı sosyal medya hesapları ile basın yayın organlarında yer alan "Yangın bölgesinde valiye ‘yalan söylüyorsunuz’ diyen genç darbedildi" iddiası kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.” denildi.

Taziye’de DEDAŞ’ın 15 kişinin yaşamını yitirdiği büyük yangın felaketinin sorumlusu olduğunu söyleyen ve yetkililerin bunu dile getirmekten kaçındığını ifaden bir gencin valinin koruması tarafından darp edildiği haberleri yayılmıştı.

Diyarbakır Valiliği’nin darp olayını ret ettiği taziye ziyareti hakkında şu ifadelere yer verildi:

“Bazı sosyal medya hesapları ile basın yayın organlarında yer alan "Yangın bölgesinde valiye ‘yalan söylüyorsunuz’ diyen genç darbedildi" iddiası kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Valimiz Sayın Ali İhsan Su 22.06.2024 günü Köksalan ve Yazçiceği Mahallelerinde; İlimiz Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasında yaşanan arazi yangınında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın taziyesine katılmıştır.

Valimiz Su, taziye programı sırasında ailelerin acılarını paylaşmış, gerekli destek ve yardımların sağlanması için çalışmaların sürdüğünü ifade etmiştir.

yangin.jpg

Herhangi bir darp olayı yaşanmamıştır

Ziyaret esnasında taziye yerinde bulunan bir vatandaş tepkili söylemlerde bulunmuş, cenaze yakınları da yapılan bu tepkinin kendilerine yönelik bir hakaret olduğunu dile getirmişler, taziye yerinde bu şekilde söylemlerin doğru olmadığını ifade etmişlerdir. Sayın Valimizin korumaları ile S.Ç. arasında herhangi bir darp olayı yaşanmamıştır.

Devletimiz, tüm kurumlarıyla yangında mağdur olan vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecektir.

Yaşanan yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum