Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden kadınlara ‘JINKART’ jesti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden kadınlara ‘JINKART’ jesti
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bir ilke imza atarak kentteki kadınlar için 'JINKART' uygulaması başlattı.

AMİDA HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sosyal güvencesi olmayan kadınların toplumsal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak amacıyla JINKART dönemi başlatıyor. Bu yeni program ile her ay 90 ücretsiz biniş hakkı tanımlanacak. JINKART uygulamasıyla kadınların günlük işlerini kolaylaştırmanın yanı sıra kültür-sanat etkinliklerine erişimlerini artırmayı hedefliyor.

jinkart.jpg

Kültürel etkinliklerinde yüzde 20 indirim

Kadın Politikaları Dairesi Başkanı Özden Gürbüz Sümer, programın yoksulluk ve işsizlikle mücadelede önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, kadınların ekonomik zorluklar nedeniyle yaşadıkları sıkıntılara çözüm getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Gürbüz ayrıca, JINKART sahibi kadınlara belediyenin kültürel etkinliklerinde yüzde 20 indirim sağlanacağını da belirtti.

Ne zaman devreye girecek?

14560018-10154734763942323-8592456422787531319-o.jpg

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bu adımıyla, kadınların sosyal hayata daha fazla katılım sağlaması ve günlük yaşamlarını kolaylaştırması amaçlanıyor. Uygulamanın detayları Temmuz ayında yapılacak meclis toplantısında netleşecek ve yeterlilik koşullarını sağlayan kadınlar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen merkezlere başvurularını yapabilecek. (HABER MERKEZİ)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum