Koronanın Kürt Bakanı görevi devretti!

Koronanın Kürt Bakanı görevi devretti!
Koronavirüs döneminin Konyalı Kürt Bakanı Fahrettin Koca, görevi yeni mevkidaşına devretti.

AMİDA HABER- Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre kabineye 2 yeni bakan atandı. Sağlık Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda gerçekleşen atamalarda yeni bakanlar, görevlerini devretti.

Bakan Koca devretti

Kabinede Sağlık Bakanı olarak görev yapacak Kemal Memişoğlu, devir teslim töreniyle görevi Fahrettin Koca'dan görevi devraldı.

Törende konuşan Fahrettin Koca, 2 bin 183 gün boyunca sağlık alanında çalışma yürüttüğünü belirterek, “Görevime bazı ilkelerle geldim. Bunlardan biri, akla ve bilgiye hürmettir. Bir diğeri; dayanışma ruhu ile çözüme dahil olmak isteyenleri, buna dahil etmektir. Bundan hareketle, duruşu, düşüncesi her ne olursa olsun, bütün vatandaşlarımızı kuşatacak, hizmet anlayışını benimsedim. Bir diğer ilkem, iletişime açık olmak, iletişim içinde kalmaktı. Prensip olarak; zamanında verilmiş cesur kararların, gereklerini yapmaya çalıştım. Şehir Hastaneleri konusundaki çabam, bunlar arasındadır." dedi.

Korona döneminde bakanlık yapmıştı

Dünyayı kasıp kavuran Türkiye’de yüzlerce kişinin ölümüne neden olan Koronavirüs salgını döneminde Sağlık Bakanı olan Fahrettin Koca, aslen Konyalı. 2 Ocak 1965'te Konya'nın Kulu ilçesine bağlı, Kürtlerin yaşadığı Ömeranlı Beldesi’nde doğan Koca’nın koronavirüs döneminde yaptığı “Covide karşı en iyi önlem yakalanmamaktır” cümlesi skeçlere konu olmuştu. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.