Diyarbakır’daki Recep Tayyip Erdoğan Camisi imamsız kaldı!

Türkiye’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini taşıyan tek cami olma özelliği taşıyan Diyarbakır’daki ‘Recep Tayyip Erdoğan Camisinin’ 4 yıldır imamsız olduğu ortaya çıktı.

AMİDA HABER- Diyarbakır merkez Sur İlçesi’ne bağlı Tezgeçer (Kurdıkan) mahalle sakinleri, 6 yıl önce cami ve yas evi inşa etti, sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini verdi. Cami yapımının ilginç bir hikayesi bulunuyor. Çözüm süreci döneminde Ankara’ya giden mahalle muhtarı Mehmet Alabalık Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

'Erdoğan 45 dakika benimle görüştü'

Muhtar görüşmede Erdoğan’a, “Sizin adınızı taşıyan bir cami yaptırmak istiyorum” dedi. Muhtar Alabalık, Erdoğan’da “Uygun olur yapabilirsin” yanıtı verdi. Yaklaşık 45 dakika sayın Erdoğan bana zaman ayırdı, beni dinledi. Hatta dönemin İçişleri Bakanın Efkan Ala’yı da çağırdı. Ona söz verdiğim için cami yaptırmak istedim. Camiyi yaptırdık ancak 4 yıldır imam atanmıyor” dedi.

‘Cami 4 yıldır imamsız’

Müftülüğe başvurmalarına rağmen din görevlisi atanmadığını belirten Alabalık, “Eski cami imamız sadece bir yıl görev yaptı. Tayini çıktıktan sonra kimse atanmadı. Yaklaşık 4 yıldır imam gelmiyor. Bu konuda müftülüğe onlarca kez başvurduk ancak sonuç alamıyoruz. Önceki gün Diyarbakır Valimiz Ali İhsan Su’yu ziyaret ederek durumu ilettim. Vali bey müftüyü yanımda aradı ve sorunun çözülmesini istedi. Şuan Cuma günleri için vekaleten bir imam göndereceklerini söylediler. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen hocamızı da aradım. Herkes sorunun çözüleceğini söylüyor ancak kimse yanaşmıyor. Camiye milyonlarca para harcadık. Tabi Belediyelerden de yardım geldi. “ ifadelerini kullandı.

‘Erdoğan’ı köyümüze davet ediyorum’

Alabalık, hafta sonu Diyarbakır’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı köye davet ettiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımızı köyümüze davet ediyoruz. Sayın Erdoğan gelirse belki imam atarlar. Bu vesileyle onun adını taşıyan camimizin açılışını yapmış oluruz” şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Toplum & Yaşam Haberleri