BY AKINCI

BY AKINCI

“Seçim sonrası hükümete” açık mektup

“Seçim sonrası hükümete” açık mektup

(Bu yazıyı, 9 NİSAN 2023 tarihinde kaleme alıyorum…)

Evet, sandıkta siz kazandınız.

Mevcut hükümetin devamı olsun ya da yeni kurulan bir hükümet olsun hiç fark etmez.

Bizlere de sizlere de hayırlı olsun; bu kazanımın, ulusal ve uluslararası çevrelerde bizlere uğur, bereket ve güzellik getirmesini temenni ederim.

Şimdi siz kazandıktan sonra, sıra bizleri kazanmanızda… Ve yine bizleri ve gelecek nesilleri “çağdaş ve refah seviyesi yüksek bir geleceğe” kazandırmanız için gerekli her şey (kudret ve kuvvet) elinizde.

Lütfen bizi kazanmaya devam edin.

Belirli bir zümreye değil; seksen altı milyona kazandırın…

Hazır bu “her şey” elinizde iken, ben de elimdeki kalemle birkaç şey isteyeyim sizden. Samimi temennilerimi ve naçizane tahlillerimi size arz etmek istiyorum…

Umarım “devletin dini adalet; dili merhamet olmalıdır,” şiarına uygun hareket ederseniz.

Umarım atanamayan ya da kadro bekleyen her vatandaşın sesine, ilk dakikalardan itibaren kulak verirsiniz. Kulaklarınızdaki sesler, kamu yararına ve devletin lehine olacak şekilde hızlıca çözüm odaklı imzalara dönüşür.

Umarım kadının sosyal, ekonomik ve kültürel alanlardaki yaşam hakkının ve var olma erdeminin korunmasına ve bu konuda kadının yükselişine katkı sağlarsınız. Kadının can ve gelecek güvenliğini muhafaza ve müdafaa konusunda da sağlam, kesin ve hatta gerektiğinde de keskin kararları, kadının lehine alırsınız. Cinsiyet ayrımı konusunda, “pozitif ayrımcılığın” kadının lehine olmasını temenni ederim.

Umarım din istismarı yapan şarlatanlara da çocuk istismarı yapan sapıklara da, zerre kadar merhametiniz olmaz. “Çocuk Gelin” sadece çirkin bir kavram olarak, “…bir zamanlar…” diye sosyolojik literatürde kalır. “…dinimize göre 12 yaşındaki kızla evlenilebilir…” diyen şarlatanların ivedilikle yargılanacağı adil bir hukuk sistemi işler.

Umarım depreme hazır kurumların organize edilmesi ve depreme dayanıklı kentlerin inşa edilmesi için bir saat dahi beklemeden, gerekli adımları atarsınız.

Umarım her köşebaşındaki büfeler gibi üniversite kurmak yerine; üniversiteleri ihya edecek akademisyenlerin yetişeceği akademik imkanları sağlarsınız.

Umarım başta sağlık ve eğitim olmak üzere, tüm alanlarda sosyal devlet anlayışını halkın hizmetine sunarsınız.

Umarım demokratik, çağdaş, laik ve bilim ışığında bir idare ağını sağlarsınız.

Umarım mülki amirler, idareciler, emniyet ve güvenlik yetkilileri/komutanları; siyasi partilerin ya da herhangi bir etnik - inanç grubunun “adamı” değil, devletimizin ve milletimizin insanı olarak görevlerini ifa ederler. Bize sizden (hükümetten), korkan değil; adaleti tesis ve temin edemeyeceğinden korkan mülki amirlerin, idarecilerin, emniyet ve güvenlik yetkililerinin/komutanlarının gerekli olduğunu unutmayın lütfen. Bizim başımıza “sizden biri” değil ; “bizden biri” gelmeli ki, biz, sizin bizden (halktan biri) olduğunuzu unutmayalım.

Umarım liyakatli ve işin ehli bürokratları doğru yerde tutarsınız: Herhangi birinin yakını ya da “adamı” değil de, işini şerefiyle ve adaletiyle yapan idarecilerin varlığının, ülkenin bekasına yarar - zarar sağlayacağını da unutmazsınız.

Umarım yolsuzluğa ve rüşvete karşı mücadelenizdeki kılıcınız, keskin ve adil olur.

Umarım bir ergenin ya da serzenişte bulunan bir vatandaşın sosyal medya paylaşımlarını baz alıp o insanları karakol - mahkeme yollarına sevk edilmesi konusunda hassasiyetiniz, vatandaşın lehine, herkesi kapsayıcı ve merhamet anlayışı çerçevesinde olur.

Umarım iş ve aş bekleyen yüzbinlerce vatandaşın imdadına yetişirsiniz.

Umarım enflasyonu tek rakama düşürecek ve Türk Lirası’nın değerini yükseltecek ekonomi politikalarınız sağlıklı, kalıcı ve hızlı olur.

Umarım tarım ve hayvancılıkla ilgili atacağınız adımlar; çiftçinin, köylünün, kasabın ve hal esnafının yüzünü güldürürken, asgari ücretlinin de emeklinin de mutfağında et, süt, yumurta, sebze ve meyve olarak atılan adımlar olur…

Umarım cehaleti ve yobazlığı, terör ve uyuşturucu kadar tehlikeli ve ölümcül görürsünüz. Cahillere ve yobazlara, terörist ya da uyuşturucu kaçakçısı muamelesinin yapılacağı günlerin geleceğine dair bizlere umut ışığı olursunuz.

Umarım herkes için, her şeye ve herkese rağmen adalet hükmü sağlanır, uzlaşı dili kullanılır ve bu vatan, özgürlük yurdu haline dönüşür…

Şimdiden başarılar dilerim. Selam, umut, sevgi ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
BY AKINCI Arşivi