BY AKINCI

BY AKINCI

Sosyal medya savaşları ve itibar suikastları

Sosyal medya savaşları ve itibar suikastları

Bir kişinin (ya da kurumun) saygınlığına, toplumda yer ettiği sosyal değere yönelen ve aslında bir gerçeğe dayanmayan ama gerçeklik payı olsa bile, bu gerçeklikten ŞAHSİ ya da İDEOLOJİK MENFAAT SAĞLAMA ve şahsa ya da kuruma bilinçli zarar verme amacı güden sürekli ve sistemli saldırılara İTİBAR SUİAKASTI denir.

TCK 107’ye ve TCK 125’e göre bu suçtur. 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ve adli para cezası vardır.

İtibarı olan kişiler arasında zaafı olanları bir şekilde; zina ya da cinsel fantezi tuzağına düşürüp bu kişilerin toplumdaki saygınlığını yok etmenin iki nedeni vardır:

1- Tuzağa düşürülen kişiden (ekonomik, politik, bürokratik) menfaat sağlayamamak ya da sağlayamadığı menfaatin bedelini bu şekilde kişiye ödetmek istemesi …

2- İtibar suikastine uğrayan kişiden alınan intikamın ya da kişiye olan nefret duygusunun herkesler tarafından duyulmasını istemek …

“Haber” , “Bilgi” , “Belge” , “Veri” yayınıyla bu suikastleri yapanların, devletimize ve adalete karşı samimiyetlerinin olduğuna da inanmıyorum.

Neden mi?

Ellerindeki “sözde” ya da “özde” bilgilerin adli makamlarla paylaşılmadan, sosyal medyada paylaşılmasının adaletle, hukukla, kanunla, devletle nasıl bir ilgisi olabilir! Bu düpedüz insan şerefine ve hatta insan hayatına tehdittir.

Şu an yapay zekayla, size istediğini söyletebilecek ve sizin üzerinizden Hollywood’a taş çakarak montaj ve dublaj hilelerinin olduğu programlar / uygulamalar cep telefonlarına kadar inmişken, sosyal medyada yayılan bir içeriğin aslını (gerçekliğini) nasıl anlayacağız?

Konuyla ilgili adli merciler, Jandarma ve Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Birimleri bu konuda çok hassas, çok başarılı ve bir o kadar hızlı ancak yetkililer müdahale edene kadar aslı belli olmayan görüntüler, doğruluğu teyit edilmemiş belgeler ve çirkinlikler elden ele dolaşıyor.

İtibar suikastine uğrayanlara naçizane tavsiyem; Yusuf Aleyhi’s Selam’ı hatırlamalarıdır. Yusuf Aleyhi’s Selam; önce kardeşleri sonra da Ev Sahibesi tarafından birçok defa rencide edildi, işkence gördü, kuyuya atıldı, zindanlara esir düştü…

Sonuç?

Sonucunda, o dönemin süper gücü olan bir devletin en saygın ve en yetkili adamı Yusuf Aleyhi’s Selam oldu.

Siz Yusuf’sanız, kuyular da zindanlar da size bayramdır. Yok eğer suçluysanız da, Yusuf’un zindan arkadaşları olarak bu musibetler sizlere Medrese-i Yusuf olur ve nasihat alırsınız inşaAllah.

Selam, umut, sevgi ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
BY AKINCI Arşivi