Eyüphan KAYA

Eyüphan KAYA

AMERİKA’NIN İNCİRLİK ÜSSÜ KAPANACAK, O KADAR!

AMERİKA’NIN İNCİRLİK ÜSSÜ KAPANACAK, O KADAR!

AMERİKA’NIN İNCİRLİK ÜSSÜ KAPANACAK, O KADAR!

Amerika’nın dünya üzerindeki oyunlarını bilmeyen kalmadı, bu zalim devlet nerede şerefli/namuslu bir halk varsa onun üzerine çulluyor, onlara “niye bizim gibi namussuz olmuyorsunuz?” diyerek ayar veriyor.

O ülkeleri saymaya gerek yok zaten İsrail’in zulmüne verdiği desteği onu ne adi bir devlet olduğunu ortaya koyuyor.

Anadolu insanına;

Amerikan sütü içirdiler,

Amerikan unu yedirdiler,

Amerikan kültürü aşıladılar ama genetik şahsiyeti değiştirmekte yetersiz kaldılar, elhemdulillah.

ABD’ye tabi olanlar da Anadolu insanının kanını taşımıyorlar diye düşünüyorum. Bu gün yapılan ankette ülkemizin %90’ından fazlası İsrail’in zulmüne hayır diyor, ABD’yi lanetliyor. Amerikan üslerinin kapanmasını ve ülkemizden defolmasını istiyor.

Her defasında meşru hükümetlerimizin karşısında olduğunu söyleyen ABD bizim ülkemizde ne arıyor?

Bu zalim devletin,

Bu sömürücü, kan emici emperyalist devletin,

Bu İslam düşmanı devletin ülkemizde ne işi var?

İHH’nın sosyal medya üzerinde yaptığı açıklamayla, yaktığı kıvılcım 24 saat zarfında karşılık buldu ve 81 ilden katılımcılar Adana’daki ABD incirlik üssünü ablukaya almak için harekete geçtiler.

5 Ekim Pazar günü İncirlik üssüne yapılan çıkarma tarihi bir faaliyet niteliğindeydi. Ne yazık ki iyi idare edilemedi. Daha katılıcıların %20’si bile gelmeden başlayan program polis ile katılımcılar arasında meydana gelen sert tartışma ve kısmi bir fiziki mukavemet, polisin Tomalarla halkın üstüne su serpmesi ve gaz bombalarını atması izahı mümkün olmayan kabahatlerdendir. Faili belli olur mu, olmaz mı?, Ceza alır mı, Almaz mı? bunlar basit işler ama o faaliyetin sabote edilmesi unutulacak bir vaka değildir.

Ben platforma doğru ilerlerken vatandaşın geri çekildiğini ve “yazıklar olsun kadınların çocukların üzerine gaz bombası attılar, İsrail’e ne gerek var, içimizde İsrail var..” benzeri ifadeler kullandıklarını duydum. Az daha ilerlerim bir de baktım ki iki gaz bombası daha üzerimize atıldı, “yazıklar olsun, biz ne yaptık ki üzerimize gaz bombaları attınız…” diye diye geri çekildik, bu ara İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ın şu üç cümlesini duydum.

*Güvenlik alanının dışına çıkanlar bizden değildir,

*Vatandaşların üzerine gaz bombaları atanlar bunun hesabını verecekler, *Faaliyetimiz burada sona ermiştir, lütfen dağılın.

Kendisi dahil kimse kusura bakmasın ben bunu mantıklı bulmadım, eğer biz ABD’ye bir göz dağı vermeye gitmişsek elbette ki sesimiz gür çıkmalıydı, elbette ki bariyerleri aşmalı ve ABD’ni askeriyle karşı karşıya gelmeliydik, benim polisim bu işi bu kadar büyütmeyecekti, ben polisin “buyur” demesini beklemiyordum tabi ama gelen insan seline de gaz bombalarıyla müdahale etmemeliydi, incirliğin içinde olanlar dışarıdaki vatandaşlarınızdan daha kıymetli değiller.

Eğer dün ikinci bir Mavi Marmara yaşansaydı, o zaman incirlik kapanırdı. Ama müsaade edilmedi, buna müsaade etmeyen de maalesef Türkiye polisiydi. Polis akademilerine “vatandaşların güvenliği esastır” dersi bu polislere verilseydi polis şefi dün bu sıkıntıyı bize yaşatmadı. Şaka bir yana yüzlerce gaz bombası atıldı diyebilirim işin tek teselli edici yanı gaz bombalarından oluşan dumanın incirlik üssüne doğru gitmesiydi öyle ki göz gözü görmez oldu.

Bir saatten fazla farklı noktalardan incirlik tel örgüsüne dayanan dertli insanlar, aktif gençlik taşlarla, sapan ve çatal lastiklerle incirliğe göz dağı verdiler, o ABD’nin korkak askerleri atlara binmiş duruyorlardı, ama gaz bombalarıyla kendileri de atları da sersem oldu diyebilirim.

Neyse eksisiyle artısıyla tarihi bir an yaşatıldı, katılımcılardan Allah razı olsun.

İHH bu faaliyetten vatandaşların gözünde negatif bir puan aldı,

Emniyet, Amerikan askerini vatandaşlarından daha değerli buldu,

Vatandaş bedeli ne olursa olsun incirliğin kapatmasını bir fiil istedi.

Ben de bu kanaati taşıyorum incirlik üssü kapanmalıdır o kadar!

ABD’nin dünya üzerindeki hegemonyası sona ermelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüphan KAYA Arşivi