Eyüphan KAYA

Eyüphan KAYA

DİYARBEKİR’İN KALBİ SUR’DUR, BEN ONA HİZMET ETMEYE TALİBİM

DİYARBEKİR’İN KALBİ SUR’DUR, BEN ONA HİZMET ETMEYE TALİBİM

DİYARBEKİR’İN KALBİ SUR’DUR, BEN ONA HİZMET ETMEYE TALİBİM

Genelde dünya, özelde ülkemiz, lokal düzeyde bölgemiz iyi idare edilmiyor, bu yönetim tarzı beraberinde sorun ve sıkıntılar oluşmasına sebep oluyor.

Bir yerleşim biriminin iyi idare edilmesi sorunlarının kahır ekseriyetinin kendiliğinden çözülmesine vesile olabilir.

Ben iyi bir yönetim ile belediyeyi bir hizmet kurumu haline getirmek için Sur ilçe belediye başkanlığına talibim.

Şayet bu vazife bana tevdi edilirse şu çalışmaları yapabileceğime inanıyorum.

1-İhtiyacını temin etmekte yetersiz olan vatandaşlarımın bir defada yıllık gıdasını tedarik edeceğiz, inşallah.

*Aç insana “hele bir az sabret yakında ziyaretinize gelirim” diyemezsiniz.

2-Bir sabit telefon ve whatsapp hattı oluşturup, tehdit ve haya sınırlarını aşmadığı sürece gelen talep ve mesajları değerlendirip mümkünse hal etmek, değilse de sebebini bildireceğiz.

3-Meclis kararıyla Belediye bütçesinin %1’ini tanıtım fonuna verip yerel basına makul şartlar ile tahsis edeceğim, hem tirajlarını artıracaklar hem de vatandaşa tevzi edecekler.

*Ayrıca belediyenin bir yolsuzluğunu yakalayan basın mensubunu da ödüllendireceğiz.

4-Yine meclis kararıyla bütçemizin %1’ini sosyal proje aracılığıyla sivil toplum kuruluşlarına tahsis ederek topluma bir nefes aldırmaya çalışacağız.

*Dargınları barıştırma heyeti çalışmaları gibi.

5- İki prefabrik taziye evi, biri merkezde biri yol çatıda yaparak, iki çalışan bir imam tahsis ederek üç gün öğle yemeklerini de vererek taziye sahibine bir katkıda bulunacağız.

6-Sur ilçesinin makul bir semtine yeterli yükseklikte bir döner kule dikip ücret karşılığı isteyen kimselerin oraya çıkıp açık hava müzesi durumunda olan Sur’u seyretmesine fırsat vereceğiz.

7-Sur ilçesinin 82 burcunu 80 ilimize, biri KKTC’ye diğeri Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimine tahsis ederek Mayıs’ın son haftasında, yani fetih haftasında hepsini buraya davet edip şehrimize neşe/huzur kazandıracağız.

8-Dicle üniversitesi ile iş birliğine giderek “her okula bir danışman akademisyen” sloganıyla eğitim öğretime değer katacağız.

9-İki prefabrik düğün salonu yapıp vatandaşlarımın kadın erkek ayrı, ücretsiz ve huzurlu bir düğün yapmalarına imkan tanıyacağız.

10-Yeni evlenenlerin tamamını bir aile kursundan geçirip, nikah için bu kursa katılmayı zorunlu hale getireceğiz, isteyen bir beyaz eşyasını alacak, isteyen 1+1 dayalı düşeli evde 3 yıl ücretsiz kalabilecek.

*Bu süre içinde kurslara tabi tutularak meslek edindirilecek.

11-Sur içinde arabaya binilmeden gezilecek.Zaman içinde arabanın Sur içine girmesi yasaklanacak, gürültüsüz ve ücretsiz ulaşım içeride sağlanacak.

12-Belediye çalışanı ya kadrosunda belirlendiği işi yapacak, ya da ayrılacak, çok inat ederse işten çıkarılacak, artık bankamatik personelini sırtımızda taşımayacağız.

13-Mesai saati dışında haftanın belli bir zaman dilimi dostlara sohbet için ayrılacak, mesai saati bu tür ziyaretlere harcanmayacak.

14-Hz.Süleyman yerleşkesinde isteyen herkese kuracağımız Hz.Süleyman Vakfı tarafından yemek ikramiye edilebilecek.

*İkramda israf ve lüksten uzak durulacak.

15-Çalışkan ve başarılı öğrencilere ilçe düzeyinde kurulmuş çok yönlü bir dernek vasıtasıyla burs verilecek.

16-Tarihi camilerin medrese kısmının tamamı faal hale getirilecek. Bu medreselerde ilim ve edep insanı yetiştirilecek, ancak buraya tembel insanlar değil zeka düzeyi üstün kimseler alınacak.

*Buranın öğrencileri açık İmam-Hatip öğrencilerinden seçilecek.

17-40 kişilik Sur İstişare Heyeti oluşturulup aylık, üç aylık toplantılarla ilçemizin maddi manevi durumu ele alınacak, olabilirliği mümkün kararlar alınarak, uygulanacak.

18-Kent Konseyi formatında ilçe bazın bir konsey oluşturulup herkesimin makul sesine kulak verilecek.

19-Belediyenin hizmetleri bakımından vatandaşlarımızın siyasi eğilimi dikkate alınmadan adalet kavramına leke getirmeden yapılacak.

20-İlçenin alt yapı çalışmaları için kısa, orta ve uzun vadede nelerin yapılabileceği bir çalıştayla belirlenip bilinçli bir şekilde halka açık bir tarzda bir eylem planı dahilinde çalışılacak.

21-Emekli vatandaşlarımıza çok yönlü hizmet verilecek; emekliler evi, tecrübelerinden yararlanma projeleri, sürpriz seyahatler…vs.

Hasılı kelam Sur ilçesinde kendini ötelenmiş, bir işe yaramaz his eden hiç kimse bırakılmayacak.

21 ayrı sürprizlerimiz de sonraya kalsın olmaz mı?

Haydi ya Allah medrese ve üniversite tahsilini görmüş, ulusal ve uluslar arası çalışmalara katkı vermiş, bir şair/yazar, Allah rızasını dert edinmiş bir kimse olarak ben bu işe talibim.

Tercih sizden takdir Allah’tandır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüphan KAYA Arşivi