Ferhat KAPLANER

Ferhat KAPLANER

GAZZE İÇİN ACİZ KALDIK!

GAZZE İÇİN ACİZ KALDIK!

GAZZE İÇİN ACİZ KALDIK!

İsrail, Refah'a saldırı başlattı ve "Bölgedeki tüm yardım ekipleri ülkelerine dönsün. Gitmeyenlerin ölme sorumluluğunu kabul etmiyoruz" diye bildiri dağıttı ve Kuveytli yardım ekibi ağlayarak, insanlar ile helalleşerek bölgeden ayrıldı.

Kalana mı zor? Gidene mi zor?

Yardım ekipleri de çıkınca artık hiç haber almayacağız Gazze'den, Refah'dan...

Zalimlik de sınır tanımıyor İsrail. Şu an orada hava çok sıcak ve Su yok. Refah sınır kapısını da ele geçirdi İsrail. Lütfen oradaki ortamı bir tahayyül ediniz. Herkes gidiyor ama sen vatanını terk etmiyorsun.

Etmek istesen de çıkış yok sana. Üzerine sürekli bombalar düşüyor. Saklanacak bir yer yok.

Açsın, susuzsun.

Kimse sesini duymuyor.

Çok yoruldu bu insanlar.

Tükendiler. 600 Bin çocuk annesiz, babasız sağa sola koşturup duruyor.

Allah'ım görünmez ordularını gönder, bizler ordu olamadık, aciz kaldık.

Gözümüz kulağımız kalbimiz orada ancak gerçekten aciz kaldık. Devletimiz her türlü fedakarlığı yapıyor yaptığını dosta düşmana gösteriyor.

Daha neler yapılır onu devlet büyüklerimiz daha iyi bilir ancak dünyanın kör sağır ve dilsiz hali insanoğlunun sahipsiz bırakıldığı durum sadece dini İslam olanları değil, eminim ki vicdanı olan her dinden veya her hangi bir dine bağlı olmayanları da rahatsız ediyor, içini yakıyordur.

Yine soruyorum neler yapılmalı, neler yapılması gerekiyorsa vicdan sahipleri yapıyor. İsrail uluslararası hemen hemen tüm dünyadaki protestoları görmüyor bile. En son Neredeyse tüm dünyada Amerika’dan başlamak üzere üniversite öğrencileri el kaldırdı ve bu katliamın eşi ve benzeri görülmemiş zulmün artık son bulmasını haykırdılar.

Bunu devletlerine rağmen, küresel vicdansızlara rağmen yaptılar. Protestoların sonunda gözaltına alınacakları, üniversite ve devletleri tarafından baskı altına alınacaklarını bile bile yaptılar. Bu vicdan sahibi gençler, insanlar bireyler adını insanlık tarihine altın harflerle yazdırmıştır.

Evet, basit gibi görünen protesto eylemlerine katılan her bir birey adını insanlık tarihine geçirmiştir. Zira zaman vicdansızların hakim olduğu, zulmün kol gezdiği ve kimsenin Neden zulüm ediyorsunuz? Demeye bile çekindiği bir zamana denk gelmiştir.

O nedenle bunu söylemek şimdi büyük bir güç ister, vicdan ister, kalpte adalet ister. Ne olursan ol zulmün ortağı olma arkadaş. Her ne olursan ol ama katliama gözlerini kapatma arkadaş. Eğer sende kör sağır ve dilsiz kalırsan haberin olsun insanlık sınıfından kaldın ve bunun tekrarı yoktur arkadaş, Allah zulüm altında olan tüm insanlığa selamet versin ve yardımını esirgemesin. Amin demeniz dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ferhat KAPLANER Arşivi