Salih KAPLANER

Salih KAPLANER

YAPAY ZEKA MEVZUSU

YAPAY ZEKA MEVZUSU

YAPAY ZEKA MEVZUSU

Yapay zekâ konusunda gelişmeler artık hızla yayılıyor. Yapay zeka uygulamalarının hayatı kolaylaştırdığı inkar edilemez bir gerçek.

Fakat günümüzde daha göz önünde olan, hayatımıza bir ‘birey’ misali dahil olan yapay zekalar mevcut. Eğer internette gezinen biriyseniz yapay zekanın imzasının olduğu çeşitli fotoğraflara, videolara, seslere rastlamışsınızdır.

İnsana ait olan ama yapay zekanın sahip olamayacağı çok şey var. Duygular, hayal gücü, yaratıcılık, düşünce… Fakat yapay zeka biraz hilekar. Kendisinde olmayanı asla elde edemeyeceği için insandakini de adım adım ondan söküp atmaya yemin etmiş halde.

Yapay Zeka, veri işlemede insandan daha iyi ve güçlü olsa da, duygular anlamında insandan çok daha geridedir. Sevinç, üzüntü, aşık olma, heyecan ve stres gibi duygusal zekaya özgü işlevleri yerine getirmekten yoksundur.

Teknoloji hem iyiye hem de kötüye kullanmak bizim elimizde. Bunun farklı onlarca kanıtı var. Yapay zeka şimdilik iyi tarafta. Yapay zeka; üretiyor, yardım ediyor, bilgi veriyor. Ama kötü tarafa geçmeye karar verdiğinde ne olacak?

Ama insanın kendisine yaptığı bu dijital katkı  daha ne kadar toz pembe zamanını sürdürür, işte burası meçhul.

İnsanlarımız yapay zeka konusunda farkındalığını ve bilinç seviyesini arttırmak zorunda.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Salih KAPLANER Arşivi