Yusuf Umut Kardaş

Yusuf Umut Kardaş

Amedspor hazır değil

Amedspor hazır değil

Trendyol 1. Lig’in yeni ekiplerinden Karagümrük ve İstanbulspor ile karşılaşan Amedspor oynadığı iki maçta da gol atamazken, oynadığı futbol ile umut vermedi. Çok net gördük ki Amedspor hazır değil.

Acil ihtiyaç: Transfer

Amedspor’un iki maçını canlı izledik. Ersun Yanal’ın alıştığımız baskı kuran, hızlı oynayan, pres yapan takım görüntüsü olmadığı gibi, uyutan, pozisyona giremeyen, şut dahi çekemeyen, dolayısıyla gol atamayan bir takım sahada.

Bunun ana etkeni nedir? Liglerin ilk haftası teknik taktik işine girilmez eyvallah ama görünen köy de kılavuz istemez. Takım kötü!

En az 4 diyorlar ama Play Off için en az 6 transfer şart! Aksi takdirde durum çok kötü. Yönetim belli ki destek almadan transferi çözemiyor. Sezon başında belli başlı bir iki menejer ile ilerlemeye çalışılsa da sonradan kulüple anlaştığı iddia edilen menejerle yolların ayrılması (gerçi kulüp nazarında resmi bir açıklama yoktu ama) transferi de sekteye uğrattı. Hemen naçizane tavsiyem geçen sene transferde aktif rol oynayanlar, gerekirse eski sportif direktör Murat Yiğiter’den Nedim Şimşek’ten gerekirse eski futbolculardan Burhan Eşer’den Barış Ataş’tan yardım istenmelidir. Çok basit! Transferde sıkıntı yaşıyoruz. Bu ortada olan bir gerçek. Transfer dönemi bitmeden yeni bir kadro kurar gibi oyuncular alınmalıdır.

Eziyetin adı Netaş!

Sezonun ilk maçı, aylardır çağrı yapılmakta. Pasolig ile alakalı taraftarlara çünkü bizim bölgemizin alışma evresi zor olabilir. Bu yüzden Storede kulüp Paso ile irtibata geçerek destek masaları kurdurdu. Sezonun ilk maçında TFF’nin ihaleyi verdiği iki şirket var. Birisi Paso diğeri Netaş sistemi kuran kuruluş. Maç günü Netaş’ın sistemi çöktü. Hem de öyle böyle değil bu yüzden kimsenin kulübe ve yönetime olumsuz bir söz söylememesi gerekir. Aksine yönetim olayı tutanak altına alarak temsilci ile görüştü. En son temsilciye rağmen kapılar açıldı ki bu da Amedspor’un ceza almasına sebebiyet verebilir. Amedspor yönetimi olaylar ile alakalı tutanak tuttu. Bir sonraki maça daha iyi olacaktır. Ancak bu olayda en çok mağdur olan Amedspor camiasıdır. Bunu da herkes bilsin

Yemeğe basın alınmadı!

TFF Heyetinin ziyareti çok ama çok anlamlıydı. İbrahim Hacıosmanoğlu gibi milliyetçi bir ismin, Diyarbakır’a gelerek Vali, Belediye başkanlarını aynı masa etrafında toparlaması çok anlamlıydı. Diyarbakır’ın yeni Valisi Murat Zorluoğlu’nun önceki hafta Amedspor yönetimini kabul etmesi, akabinde yemekte belediye başkanları ile birlikte oturması sonrasında da maça gitmesi kent adına çok ama çok olumlu bir gelişme.

Kulübün organize ettiği yemek/Gala etkinliğine basın mensuplarının alınmaması büyük bir rezillik! Bu olayda herkes topu birbirine atarken geceyi organize eden eski bir belediye başkanının damadı. Nitekim Aziz Elaldı’da gecenin sonunda bu geceyi organize eden isme teşekkür etti. Burada valiliğin müdahalesi var mı bilmiyorum organizasyonda kulübe yakın kişilerin organizasyon tarafında etkisi var. Ancak basını almayalım diyen kim? Ertesi gün başkanda bu durumdan ötürü üzüntülerini dile getirdi ancak testi kırıldıktan sonra üzüntünün bir anlamı yok. Diyarbakır basınında kendine çeki düzen vermesi gerekir. Reyting, tıklanma uğruna değer ve ilkelerini satmaması gerekir. Bazı konularda bazı hareketlere tepki konması gerekir.

Diyarbekir ve efsane neden yoktu?

Amedspor’un etkinliğinde Diyarbakırspor ve Diyarbekirspor başkanları yoktu. Neden yoktu? Davet mi edilmedi?

İşin aslı öyle değil. İki kulüpte başkanlar nazarında davet edildi. Feyzi İlhanlı yemeğe de geldi ancak masasını beğenmediği için terk etti. Feyzi İlhanlı Beyefendi, TFF, Vali, Belediye başkanları ile birlikte oturmak istemiş. Hakkı mıdır? Hakkıdır. Kulüp başkanları arasında ayrı gayrı olmaz. Ama dönüp demezler mi ‘Ey İlhanlı. Sen 10 senedir Diyarbakır’da spora ne yaptın? Hangi basın ile bir muhabbetin oldu? Hangi STK temsilcisi ile temasın oldu? ‘ normalde bu saydıklarım olmasa ‘normal’ bir başkan olmuş olsa ben İlhanlı’yı savunurdum da bu İlhanlı’nın yemeğe davet edilmesi bile büyük sükse!

Gelgelelim Efsane Diyarbakırspor’a..

Bir an evvel bırakmalarını temenni ettiğim kıymetli Aydın ailesinin TFF Başkanına kentten destek alamadıklarını açıklamaları kadar kötü bir açıklama olamaz. Bundan birkaç sene evvel Valilik ziyaretinde Diyarbakır Vali Yardımcılarından birisinin destek talebine ‘bizim kimseye ihtiyacımız yok. Biz destek istemiyoruz. Her şeyi kendi gücümüzle halledeceğiz’ demediniz mi?

Diyarbakırspor ile alakalı olarak 2019 yılından beri takımın başındalar. Play Off’ta Iğdır’a yenilen Efsane nerede? Iğdır nerede? Durum ortada. Yapılan hatalardan ders alınmadığı ortada.

Efsanenin başkanından skandal açıklamalar

Efsane Diyarbakırspor’un onursal başkanı Hacı İhsan Aydın, Karkas Medya’da katıldığı Özgür Büyük İle Spor 21 Programında birbirinden kötü açıklamalarda bulundu. Amedspor’a verilen desteğin bilmem kaçı bize verilse şampiyon yaparız dedi. Sayın başkan madem yapamıyorsunuz istifa edin?

İnat ettiniz, kimseyi dinlemediniz. Yalnız kaldık diyorsunuz.

Yahu, sizin döneminizde Silvanspor ile Bismilspor ile Çınarspor ile kavga etmediniz mi? Silvan başkanının açıklamalarını daha dün gibi hatırlıyorum. Her maçta da vardım. Kavgada da vardım.

‘Tarım il müdürlüğünde kaldık. Otelde kaldık’ diyorsunuz. Gücünüz yoksa bırakın! Sizi zorlayan mı var? Bu kadar kolay mı para kazanıyorsunuz? Sizi zorluyorsa bırakın. İşin kolayına kaçıyorsunuz. Her sene başarısızlık üstüne başarısızlık yaşattığınız Efsane Diyarbakırspor’u düşürdüğünüz duruma bakın. Geçen sene sezon devam ederken Siyabend Aydın ‘kulübü isteyenlere devretmeye hazırız’ diye açıklama yaptınız. Bir sene geçti. İnsanlar siz varken gelmek istemiyor neden anlamıyorsunuz? Bu takımı BAL’a biz çıkardık bir grup gazeteci ile birkaç iş adamı ile siz bırakın takım sahipsiz kalmaz. Destek gelmediği takdirde maça çıkmayacağız diyorsunuz bu hakkı siz kendinizde nasıl görüyorsunuz? Efsane Diyarbakırspor kimsenin keyfi hareket edeceği yer değildir. Amedspor’un verdiği tüm para yöneticilerinden mi çıktı? Diye soruyor sayın başkan? Bu çok ciddi ve ortalığa nifak tohumu ekebilecek bir açıklama. Kim verdi başkan? Çıkıp açıklayın. İğneyi kendinize batırmıyorsunuz. İnsanlar siz varken maça gelmemeye başladı. Bu söylemi talihsizlik olarak görmek istiyorum üstelemiyorum.

Sürekli kendisi ile çelişen açıklamalar.. Kongre kararı alacağız, destek gelmese kongre kararı alacağız, yıprandık bırakacağız. Konaklayacak yer ve saha ayarlayın devam edelim. Kimseden bir kuruş istemiyoruz. İstiyoruz. Para vermiyorsanız yer verin. Destek verilirse devam ederiz. Ben devam ederim, siyabend eder. Bu takımı bırakmayız.

Başkan durumu çok iyi özetlerim de etik olmaz, size ve ailenize de yakışan ilk gün bizzat benim programımda söylediğiniz gibi ilk sene başarısız olursak ceketimizi alıp gideriz söylemine uygun hareket etmeniz. Bu takıma 4 senede çok büyük para harcadınız ( bana göre ciddi bir meblağ harcadınız ancak sizlerin belirttiği gibi 2/3 milyon dolar/euro değil) ciddi emek verdiniz. Zaman harcadınız. Olmadı. Bırakmak gerekir. Bırakmayı da bilmek gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Umut Kardaş Arşivi