Yusuf Umut Kardaş

Yusuf Umut Kardaş

Amedspor’da fırtınalar kopuyor!

Amedspor’da fırtınalar kopuyor!

Trendyol 1. Lig’inde mücadele eden Amedspor’da içeride fırtınalar koparken, dışarıya bir şey yansıtılmadan ilerlemeye çalışıyor.

Zemin sorunu, personel maaşları sorunu, tesislerin bitmemesi, takımın hazır olmaması gibi nedenlere rağmen takım zorlu fikstürden nefes alarak çıksa da, Mesut Bakkal olsa daha fazla puan toplar mıydı sorunusun gündeme getiriyor.

Ben bu yazımda saha içinden ziyade saha dışına değineceğim..

Öncelikle Boluspor maçını ele alalım.

İki takımda patates tarlası gibi bir zeminde mücadele etti. Sakatlık olmaması büyük şans.

Assombalonga gerçekten sakat mı?

Takımın tek golcü ismi Assombalonga sakatlığı sebebiyle yedek kulübesindeydi. Peki bir hafta önce Bandırma maçında oynayan Assombalonga’nın sakatlığı neydi? Nerede sakatlandı?

Aldığım bilgilere göre (iddiayı birkaç farklı kaynaktan onaylattım) elimizde ki tek forvet olan Assombalonga, Bandırma maçından sonra Ersun Yanal’ın kendisine bağırmasına kızıyor. Ersun Yanal maç sonrası çok top kaybı yaptığı için oyuncusuna kızıyor. Oyuncu da başka oyuncuları söyleyerek onlar benden çok top kaybetti ama sen bana kızıyorsun diye karşılık veriyor. Hoca hiç uzatmadan Hafta içi antrenmanlarda da benzer tepki gösterince oyuncu ayağımda çekme var diyerek antrenmanı yarıda bırakıyor. Yapılan bulgularda bir soruna rastlanmamasına rağmen maça çıkmıyor. Sakat olan (!) oyuncu yedek kulübesinde maça çıkıyor. Nitekim maçta golcü sıkıntısını yaşadık.

Ersun Yanal ne yapmak istiyor?

Bolu maçına dönecek olursak, takım 1-0 önde son dakikalarda şuanda TFF Sitesi önümde açık. Ersun Yanal, stoper Veli varken Yanal, tercihini Doğan Can’dan yana kullandı. Neden niçin bu tercihi yaptı bilmiyorum. Bilene de rastlamadım. En nazik ifade ile Doğan Can’dan primden yararlansın istedi diyebilirim yoksa başka bir şey aklıma gelmiyor. O bölgede top tutsun istersen Çekdar’da var tabi ki antrenman performanslarını bilmiyoruz ama 90+3’te uzun stoper alıp topları kesebilecek adam varken orta hücum alması akıl tutulmasıdır. Birilerinin Ersun Hoca’ya bazı şeyleri anlatması gerekir. Burası Diyarbakır.

Bodrum’un en güzel mevsimi

Amedspor, Boluspor maçından sonra takıma iki gün izin verdi. Üçüncü gün antrenmanda Ersun Hoca yoktu. Yardımcıları antrenmanlara çıkardı takımı..

Muhtemelen Ersun Hocam, Bodrum’un en güzel zamanlarında teknede zaman geçirmeyi tercih etti. Takım ile de yardımcıları ilgilendi. Bu tutum doğru bir tutum değil. Bir yönetici de çıkıp demiyor ki ‘hocam takım göze hoş gelen bir oyun sergilemiyor. Burada daha fazla zaman geçirmen gerek’ haftanın ilk idmanında hoca yoksa oyuncu ne düşünür?

Yukarıda da belirttim. Birilerinin Ersun Yanal’a Diyarbakır’da olduğunu Amedspor camiasında olduğunu hatırlatması gerekir. Türkiye’nin hiç şüphesiz en çok konuşulan takımı, her hareketi gündem olan takımı burada kalıp kent ile takım ile bütünleşmek varken iznini uzatmak doğru bir yaklaşım değil.

Zemin konusu can sıkıyor

Zemin konusu can sıkıyor

Geçen sezonun son maçından sonra şampiyonluk kutlamasından hemen sonra zemin bakıma alındı. 14 ünde çalışma başladı 24 ünde Ekim işlemine geçildi. Hatta şampiyonluk kutlaması bile zaman kaybettirdi. Her sene Ağustos ayında özellikle sıcaklarla beraber bu sorun var. Çözüm üretmeye çalışıyoruz çözemediğimiz sürece de var olacak bu sorun.

Zeminin oturmaya başladığı zamanda yapılan toplantıda kulüp yöneticilerinin de katıldığı görüşmede bu maç oynanırsa 1/2 ay daha geriye gider zemin uyarılarımıza rağmen bizi dinlemediler. Bir maç için bir kaç maç feda edildi. Tüm uyarılarımıza rağmen. Durum bundan ibarettir.

Özellikle Şanlıurfa ile kıyaslanma konusuna da değinen yetkililer, Urfa’nın stadının etrafı açık hava alan Bir yer zemin de bermuda dediğimiz zemin biz de havalandırma konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

NOT: Daha önce eleştirileri belirttiğimiz yazıya gençlik spor yöneticileri gerekli cevabı verdiği için teşekkür ederek ilgili bölümü düzeltme gereği duydum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Yusuf Umut Kardaş Arşivi